O-STA

Na županovo pobudo višji znesek enkratne denarne pomoči ob rojstvu otroka

Na pobudo župana Mestne občine Velenje Petra Dermola bomo s 1. februarjem znesek za pomoč staršem ob rojstvu otroka iz 150 evrov enkratne denarne pomoči povišali na 300 evrov. Na ta način bomo v teh časih, ko so stiske še večje pomagali družinam ob rojstvu novega družinskega člana. Svetnice in svetniki Mestne občine Velenje so na današnji seji obravnavali in potrdili Predlog Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o enkratni denarni pomoči za novorojence v Mestni občini Velenje. V letu 2020 se je v Mestni občini Velenje rodilo 318 novorojencev, kar je nekoliko manj kot leto pred tem.

Mestna občina Velenje z enkratno denarno pomočjo ob rojstvu otroka pomaga vse od leta 2006, in sicer smo takrat začeli z 83,46 evrov pomoči, ki smo jo leta 2009 povišali na 100 evrov, leta 2013 pa na 150 evrov. S 1. februarjem 2021 bo v veljavo stopil nov pravilnik, ki predvideva 300 evrov enkratne denarne pomoči ob rojstvu otroka.

Stranke lahko obrazec za uveljavljanje te pomoči dobijo v sprejemni pisarni Mestne občine Velenje (Titov trg 1), na Uradu za družbene dejavnosti (4. nadstropje) ali na spletni strani Mestne občine Velenje (https://www.velenje.si/e-obcina/e-vlozisce/10467), kjer omogočamo tudi oddajo e-vloge preko portala e-uprava, kar je novost od leta 2020.

Mestna občina Velenje že od leta 2006 v mesecu septembru organizira ob občinskem prazniku tudi letna srečanja novorojencev in njihovih staršev, na katerem jih nagovori župan Mestne občine Velenje, novorojenci pa prejmejo tudi darilo: otroško majico z napisom Ni živl'e'ja brez Vele'ja.