O-STA

Air France - KLM poziva podjetja, da prispevajo k zmanjšanju emisij CO₂ v letalskem prometu

Letalska družba Air France - KLM začenja nov inovativen program, ki podjetjem omogoča, da se aktivno vključijo v razvoj trajnostnega goriva, ki bo zmanjšal emisije CO₂ za kar 85 %.

Razvoj bolj trajnostnega zračnega prometa ostaja eno ključnih področij letalske industrije tudi v dobi pandemije. Air France in KLM, ki že vrsto let sodelujeta v raziskovalnih in razvojnih programih na področju trajnostnih goriv, zdaj pozivata podjetja, da se vključijo v boj za zmanjšanje emisij ogljikovega dioksida. Podjetja, ki potujejo z Air France in KLM, bodo lahko izračunala emisije ogljikovega dioksida, do katerih je prišlo med njihovimi leti, in izbrala, koliko denarja bodo namenila za program Trajnostno letalsko gorivo (SAF - Sustainable Aviation Fuel). Vsa tako zbrana sredstva bodo uporabili za proizvodnjo in uporabo biogoriv.

Trajnostna letalska goriva so narejena iz odpadnih olj, odpadkov in ostankov lesa in jih je mogoče dodajati navadnim, brez kakršnih koli sprememb motorja. Uporaba trajnostnega letalskega goriva danes ni več novost. Leta 2011 pa sta bila Air France in KLM med prvimi letalskimi družbami, ki so na svojih letih uporabljale goriva, ki niso fosilnega izvora. Danes je glavni izziv razvoj trajnostne industrije goriv, zbrana sredstva pa bodo namenjena prav temu cilju, ki je ključni korak k bolj ekološko odgovornemu zračnemu prometu. Uporaba trajnostnega goriva namreč zmanjša emisije ogljikovega dioksida za več kot 85 % v primerjavi z običajnimi letalskimi gorivi.

"Air France in KLM si že leta prizadevata zmanjšati svoj okoljski odtis," je povedal Henri De Peyrelongue, izvršni podpredsednik prodaje pri Air France - KLM. "Uvedba korporativnega programa za razvoj trajnostnega letalskega goriva je še en dokaz iskanja trdne zaveze, ki prinaša konkretne rezultate. S svojim prispevkom bodo podjetja, ki letijo z nami, postala partner pri energetskih spremembah v smeri vedno bolj okoljsko odgovornega načina potovanja."