O-STA

Ponovno prebujenje v Slovenski filharmoniji

Koncert abonmaja Sodobnih orkestrskih skladb

3. februarja ob 19.30 vas vabimo na spletni koncert Ponovno prebujenje (SOS 3), na katerem bodo poleg skladb Salvatoreja Sciarrina pod dirigentskim vodstvom Marca Angiusa in v izvedbi Orkestra Slovenske filharmonije zazvenele še skladbe Luigija Nona in Nevilla Halla.

Ponovno prebujenje - SOS 3

3. februar 2021 ob 19.30

Spletni koncert

Orkester Slovenske filharmonije

Marco Angius dirigent

spored

Salvatore Sciarrino: Autoritratto nella notte | Avtoportret ponoči

Neville Hall: so flamed in the air | tako plameneč v zraku*

Luigi Nono: Variazioni canoniche sulla serie dell' op. 41. di A. Schönberg | Kanonične variacije na vrsto iz op. 41 A. Schönberga

Salvatore Sciarrino: Languire a Palermo - Wagner, melodie ultime |

Koprneti v Palermu -Wagnerjeva poslednja melodija

* Prva izvedba

Skladbo Avtoportret ponoči, ki jo je italijanski skladatelj sodobne glasbe Salvatore Sciarrino napisal leta 1982, lahko razumemo kot avtorjevo lastno predstavitev. Poteze avtoportreta prepoznamo v glasbenih gestah, ki prevladujejo v Sciarrinovih skladbah. V zvočni asketskosti in premišljenosti se zdijo Sciarrinovemu opusu podobna dela novozelandskega skladatelja Nevilla Halla. Na koncertu bomo slišali prvo izvedbo njegove skladbe tako plameneč v zraku. Kompozicija Kanonične variacije na vrsto iz op. 41 A. Schönberga je obsežno orkestrsko delo osrednjega italijanskega glasbenega modernista druge polovice 20. stoletja Luigija Nona. Orkester Slovenske filharmonije pod vodstvom dirigenta Marca Angiusa bo koncert sklenil s Sciarrinovo skladbo Koprneti v Palermu, ki jo je skladatelj napisal leta 2019 po naročilu Sicilijanskega simfoničnega orkestra ob njegovi šestdeseti sezoni.

V živo na www.filharmonija.si

Slovenska filharmonija, Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, www.filharmonija.si, info@filharmonija.si