O-STA

Z brezplačnimi nasveti do učinkovite rabe energije v gospodinjstvih

Velenje, 1. februar 2021 - V okviru mreže ENSVET za občanke in občane Mestne občine Velenje nudimo brezplačno strokovno svetovanje o učinkoviti rabi energije v gospodinjstvih. Neodvisni strokovnjaki in energetski svetovalci so na voljo za nasvete in pomoč pri izboru, načrtovanju in uresničevanju investicijskih ukrepov učinkovite rabe energije in rabe obnovljivih virov v stanovanjskih stavbah in pri pridobivanju sredstev Eko sklada. Več kot 90 % prejetih vlog za nepovratna sredstva ali posojila je rešenih pozitivno.

Teme svetovanja so ogrevanje, energetska sanacija stavb, obnovljivi viri energije, možnosti pridobitve nepovratnih finančnih spodbud Eko sklada, mobilnost in varčevanje energije.

Za razgovor v svetovalni pisarni, ki se nahaja v prostorih Mestne četrti Levi breg vzhod (Kardeljev trg 7), se lahko naročite na telefonski številki 041 232 176 ali elektronskem naslovu robert.spegel@ensvet.si (na kratko opišite problematiko, ki jo želite obravnavati na sestanku). Na osnovi podatkov bo svetovalec analiziral rabo energije v gospodinjstvu, ocenil možne prihranke, predlagal ukrepe in preveril ekonomičnost predlaganega ukrepa z enostavno vračilno dobo investicije. Svetovalec bo pripravil tudi zapisnik, na osnovi katerega izdela pisno poročilo.

Po izdani odločbi o dodelitvi pravice do nepovratne finančne spodbude in po predložitvi podpisane pogodbe o izplačilu nepovratne finančne spodbude se nakazilo nepovratnih sredstev izvede v pogodbenem roku. V primeru, če dokumentacija ni popolna, vlagatelj prejme poziv za dopolnitev.

Dodatne informacije so dostopne na spletni povezavi https://www.ekosklad.si/prebivalstvo/ensvet/pisarna/49.