O-STA

Testiranja s hitrimi testi tudi naslednji teden

Velenje, 12. februar 2021 - V naslednjem tednu nadaljujemo z brezplačnim testiranjem na SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi, ki ga zaposleni iz Zdravstvenega doma Velenje izvajajo v Rdeči dvorani Velenje. V ponedeljek, 15. februarja, bo testiranje potekalo med 7. in 17. uro, od torka, 16. februarja, do petka, 19. februarja, pa med 7. in 14. uro, saj je ostale dni v tednu zanimanje za testiranje manjše. Testiranje s hitrimi testi je izjemno pomemben ukrep, ki v času epidemije in visokih tveganj okužbe pomaga zaustavljati širitev virusa in hkrati omogoča omejeno opravljanje določenih dejavnosti. V januarju so testirali 2.440 oseb, od 1. februarja pa že 1.903 osebe.

Zaradi izboljševanja epidemiološke slike se odpira vse več dejavnosti. Vladni odlok ob vstopu v oranžno fazo določa, da je dovoljeno opravljanje trgovinske dejavnosti, kot ureja zakon, ki ureja trgovino, ne glede na vrsto blaga in prodajno površino. Uvaja se možnost za zaposlene, da namesto negativnega testa predložijo dokazilo o cepljenju, potrdilo o prebolelem covid-19 ali dokazilo o pozitivnem rezultatu na covid-19, od katerega je preteklo najmanj 21 dni in največ 6 mesecev.

Testiranje, ki ga izvajajo v Rdeči dvorani Velenje, je brezplačno in prostovoljno, predhodno naročanje ni možno. Zainteresirani občanke in občani naj bodo zdravi in naj imajo s seboj zdravstveno izkaznico in osebni dokument. Testiranje ni ustrezno za osebe s simptomi na sum okužbe s SARS-CoV-2. Te osebe se morajo na testiranje naročiti preko osebnega zdravnika.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje