O-STA

Spotify napoveduje širitev upravnega odbora

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- Spotify (NYSE: SPOT) je danes napovedal, da se bo aprila 2021 upravnemu odboru pridružila Mona Sutphen. Imenovanje je še predmet odobritve delničarjev. Gospa Sutphen je svetovalka za zasebni kapital in soustanoviteljica/svetovalka več tehnološkim zagonskim podjetjem in je med Obamovo administracijo služila kot višja uradnica v Beli hiši.

To sporočilo za javnost vsebuje multimedijske vsebine. Celotno sporočilo za javnost je na voljo na: https://www.businesswire.com/news/home/20210216005146/en/

Mona Sutphen (Foto: Business Wire)

"Mona je svojo kariero gradila tako v zasebnem kot v javnem sektorju in svetovala voditeljem o mednarodni in ameriški notranji politiki, tehnologiji, makroekonomiji in trgovini ter človekovih pravicah ... in to je le vrh ledene gore," je povedal Daniel Ek, ustanovitelj, izvršni direktor in predsednik uprave Spotifyja. "Mona bo upravnemu odboru prinesla novo in zelo dragoceno perspektivo, ko se v tem času izjemnih sprememb po vsem svetu osredotočamo na usmerjanje naše strategije naprej."

"Zelo se veselim pridružitve upravnemu odboru Spotifyja," je dejala gospa Sutphen. "Spotify je revolucionarna sila in impresiven inovator v avdio industriji in je preoblikoval vsebinsko pokrajino po vsem svetu. Vesela sem, da bom del njegovega nadaljnjega razvoja in širitve."

Ga. Sutphen je trenutno višja svetovalka v podjetju The Vistria Group, skladu zasebnega kapitala s sedežem v Chicagu, in je svetovalka v podjetjih in soustanoviteljica več tehnoloških zagonskih podjetij. Prej je bila partnerica pri Macro Advisory Partners (MAP), kjer je vodila ameriško prakso podjetja in svetovala vodilnim svetovnim podjetjem glede nastajajočih tveganj in priložnosti v številnih sektorjih, vključno z regulacijo tehnološke platforme, strategijami za vstop na trg ter politično dinamiko in regulatornimi tveganji v ZDA, na Kitajskem in v Evropi. Pred tem je bila ga. Sutphen direktorica UBS AG, kjer je razvila nova orodja za oceno političnega tveganja, ki vpliva na kapitalske trge.

Med letoma 2009 in 2011 je bila v Beli hiši v času predsednika Baracka Obame namestnica vodje kabineta za politiko, kjer je izboljšala program administracije na področju politike in regulative, vključno s tehnološko politiko, ter bila v letih 2013-2016 v predsedniškem obveščevalno-svetovalnem odboru. Ga. Sutphen je neodvisna direktorica Pattern Energy in članica uprave v Putnam Mutual Funds. Je članica Sveta za zunanje odnose, članica svetov Mednarodnega reševalnega odbora in Human Rights First in članica upravnega odbora kolidža Mount Holyoke.

Imenovanje je predmet odobritve delničarjev na letni skupščini Spotifyja 21. aprila 2021.

O podjetju Spotify Technology SA

Spotify je najbolj priljubljena naročniška storitev za avdio pretočne vsebine. Njegova skupnost vključuje več kot 345 milijonov aktivnih mesečnih uporabnikov in 155 milijonov naročnikov na storitev Premium. S prisotnostjo na 93 trgih in nudenjem več kot 70 milijoni skladb, vključno z 2,2 milijona podcast oddajami, je spremenil način, kako ljudje dostopajo do glasbe in podcastov ter uživajo v njih.

Izvirno različico si lahko ogledate na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210216005146/en/

Kontakti

Odnosi z vlagatelji:
Bryan Goldberg
ir@spotify.com
investors.spotify.com

Odnosi z javnostmi:
Dustee Jenkins
press@spotify.com

Vir: Spotify Technology S.A.

Multimedijske vsebine

Fotografija

Mona Sutphen (Foto: Business Wire)

Logotip


Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.