O-STA

Na pustni torek smo razdelili 4.500 krofov

Velenje, 17. februar 2021 - Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je želel, da je tudi letošnji pustni torek kljub epidemiološki situaciji vsaj malo poseben. Tako je na njegovo pobudo Mestna občina Velenje včeraj brezplačno razdelila okoli 4.500 krofov. Dobili so jih stanovalci in zaposleni Doma za varstvo odraslih Velenje, uporabniki javne kuhinje, prostovoljci Mladinskega centra Velenje, prostovoljci Udarnik MC Velenje, Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje, stanovalci varne hiša, stanovalci Centra za brezdomne osebe Velenje, dostavili smo jih na Policijsko postajo Velenje in v Gasilski dom Velenje ter na urgenco Zdravstvenega doma Velenje. 4.000 krofov pa smo razdelili na Titovem trgu Velenjčankam in Velenjčanom.

Med 17. in 19. uro pa smo včeraj skupaj s Festivalom Velenje, MZPM Velenje, MC Velenje, Rdečo dvorano, Zavodom za turizem Šaleške doline in Turistično zvezo Velenje pripravili tudi prvo spletno pustno rajanje z DJ Mrkyjem in Andrejo - 2Party. Na pustovanju se je zbralo več kot 300 gledalcev, maškar in šem vseh vrst. Komisija je imela pri izboru najlepših in najizvirnejših mask težko nalogo - na koncu je podelila pet enakovrednih nagrad. Zmagovalci so bili: Mojca (astronavt in flamingo), Zoran in Tjaša (Regrat in lučka), Lea (strašila - družina strašil), Lidija (Cirkus - krotilec levov) in Maruša (zmaj).

Včeraj zjutraj so mestno hišo obiskali tudi kurenti iz KUD Kurent 2000, ki so s svojim plesom in zvonovi preganjali zimo in mraz iz naše doline.

Pošiljamo nekaj včerajšnjih foto utrinkov.