O-STA

Z Air France v Pariz od 6. marca dalje

Air France se s 6. marcem z enim tedenskim letom vrača na ljubljansko letališče. Postopoma bodo število letov povečevali - tako za poletno sezono načrtujejo pet letov tedensko. Urnik letov se lahko glede na razmere spreminja, aktualen urnik pa bo objavljen na njihovi spletni strani.

Pri Air France postavljajo zdravje in varnost potnikov na prvo mesto, zato so že na začetku zdravstvene krize sprejeli številne varnostne ukrepe, združene pod oznako Air France Protect, ki jih prilagajajo glede na aktualne zdravstvene razmere. Potnikom tako z upoštevanjem strogih ukrepov zagotavljajo mirno in varno potovanje.

Air France potnikom tudi omogoča, da kupljeno vozovnico za lete do 31. decembra kadarkoli brez dodatnih stroškov ali dokazil zamenjajo za drug izbrani datum in destinacijo ali pa zahtevajo kreditni vavčer, ki ga lahko unovčijo kadarkoli do 31. decembra 2021. Če je let odpovedan, pa so upravičeni do povračila denarja.

Zaradi izrednih razmer v času koronavirusa je letalska družba Air France posodobila tudi svoj zvestobni program Flying Blue. Pogoje zvestobnega programa je prilagodila s ciljem, da člani ohranijo vse ugodnosti, ki so jih pridobili do sedaj. Tako bodo med marcem in decembrom 2021 obdržali do sedaj pridobljeni status, ne glede na zbrane "točke doživetij" (ang. experience points - XP). Članom, ki bodo imeli na koncu obračunskega obdobja manjši presežek točk (XP), ki jih lahko prenesejo v novo obdobje, kot so ga imeli lani, pa bodo število točk izenačili s številom, ki so ga v novo obdobje prenesli lani.