O-STA

Registracija v sistem Bicy v Vili Bianci

Velenje, 2. marec 2021 - Vse ljubitelje kolesarjenja vabimo, da se registrirajo v sistem Bicy. Na voljo je 158 koles, od tega je kar polovica koles električnih. Registracija je možna v Vili Bianci, tj. na sedežu Zavoda za turizem Šaleške doline (Stari trg 3, Velenje), od ponedeljka do petka med 9. in 17. uro ter v prostorih Občine Šoštanj (Trg svobode 12, Šoštanj) med 8. in 12. uro. Predvidoma vsako soboto v mesecu marcu bo registracija možna tudi med 8. in 12. uro na Cankarjevi ulici v Velenju na stojnici Zavoda za turizem Šaleške doline.

Včeraj sta župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in župan Občine Šoštanj Darko Menih na prireditvenem prostoru ob Velenjskem jezeru odprla novo Bicy kolesarsko sezono in v uporabo Zavodu za turizem Šaleške doline predala 70 novih električnih koles.

Na 16 izposojevalnih postajah v Velenju (Avtobusno postajališče Velenje, Vila Bianca, Mestni stadion - MIC, Mladinski hotel, Mestna občina Velenje, Sončni park, Selo, Gorica, ŠCV Stavba C, TC Velenjka, KS Pesje, OŠ Šalek, Velenjska plaža, Konjeniški klub, OŠ Anton Aškerc in PC Stara vas) in 5 izposojevalnih postajah v Šoštanju (Tresimirjev park, Kajuhov park, Metleče 12, Topolšica, Pohrastnik - Florjan) je na voljo 158 koles, od tega je polovica električnih.

Za dostop do storitve sistema Bicy uporabnik sklene pogodbo in ob tem pridobi uporabniško kartico. Registracija je možna tako v prostorih Občine Šoštanj kot tudi v Vili Bianci v Velenju, kjer uporabnikom omogočajo tudi testno vožnjo električnega kolesa.

Za registracijo je potrebno predložiti veljavni osebni dokument in davčno številko. Registracija velja za tekoče koledarsko leto in jo je v novem koledarskem letu potrebno obnoviti. Vsi obstoječi uporabniki, ki so se registrirali v pretekli sezoni, so prejeli SMS sporočilo z vabilom za ponovno registracijo.

Uporaba storitev sistema Bicy je brezplačna, le ob vsakoletni registraciji ali zamenjavi stare uporabniške kartice z novo, ki omogoča uporabo nadgrajenega sistema, se delno krijejo stroški vzdrževanja in registracije v višini 10 evrov. Po opravljeni prijavi se lahko sistem Bicy uporablja vse dni v tednu, z upoštevanjem časovne omejitve v višini 14 ur v posameznem koledarskem tednu.

Pripenjamo fotografije z odprtja nove Bicy kolesarske sezone (avtor fotografij: Roman Bor).

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje