O-STA

Provectus Capital Partners je zaključil naložbo v Keindl Sport

Ljubljana, 4. 3. 2021. - Provectus Capital Partners (PCP), investicijska družba, osredotočena na trge jugovzhodne Evrope, je zaključila naložbo v Keindl Sport Trgovino (keindl-sport.hr), vodilno regionalno podjetje na področju veleprodaje in maloprodaje športne opreme na Hrvaškem in v širši regiji, s posebnim poudarkom na kolesih in kolesarski opremi. Trgovina je poznana mnogim slovenskim ljubiteljem kolesarjenja in drugih športov, v Sloveniji ima trenutno 14 partnerjev.

V sodelovanju z ustanoviteljem podjetja bo PCP nadaljeval s partnerskim razvojem podjetja Keindl Sport, ki ima trenutno 50 zaposlenih in letno ustvari približno 13,2 milijona evrov prihodkov. Namen sodelovanja je regionalna širitev in izvedba dodatnih prevzemov.

"Keindl Sport je privlačno podjetje zaradi edinstvene ponudbe v segmentu športne opreme. Z obzirom na svetovne trende krepitve zavesti o pomenu zdravega načina življenja se je podjetje na trgu dobro strateško pozicioniralo za nadaljnjo rast. Uporaba električnih koles je namreč v porastu po celotni Evropi, saj je bila dokazana njihova koristnost v okviru mestnega prometa in logistike dostavnih služb. Ponosni smo, ker bomo podprli naslednjo fazo razvoja podjetja," je povedal Igor Čičak, predsednik uprave in glavni partner PCP-ja.

Keindl Sport, ustanovljen leta 1998, združuje veleprodajo, maloprodajo in spletno prodajo na trgih Hrvaške, Slovenije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore in Severne Makedonije. Ponudba podjetja vključuje široko paleto športne opreme, s poudarkom na vrhunskih kolesih in električnih kolesih. Z intenzivno osredotočenostjo na kupce se je Keindl Sport uveljavil kot vodilna spletna trgovina v kategoriji koles in ima certifikata Best Buy in Customer's friend.

"Vesel sem, da smo dobili priložnost združiti se s Kristijanom Keindlom, ustanoviteljem podjetja Keindl Sport, ki ima več kot dve desetletji izkušenj in je eden vodilnih strokovnjakov v tem segmentu trgovine. Njegovo strokovno znanje in razumevanje trendov na trgu koles in smučarske opreme v regiji nima konkurence. Veselimo se, da bomo ob pomoči ekipe Keindl Sport ter njihovih dolgoletnih dobaviteljev še naprej na trg dostavljali visokokakovostne izdelke za končne kupce," je povedal Marko Galić, partner PCP-ja.

"Izjemno sem ponosen na rast, ki jo je ekipa Keindl Sport dosegla, še zlasti v zadnjih 12 mesecih, v katerih je podjetje zabeležilo največjo rast prodaje v svoji zgodovini. Naložba PCP-ja bo pospešila naslednjo fazo razvoja podjetja, saj smo s PCP-jem zagotovili sredstva in znanje za regionalno širitev in prevzeme," je povedal Kristijan Keindl, ustanovitelj in predsednik uprave Keindl Sporta.

Naložba v Keindl Sport je prva transakcija financirana iz PCP-jevega sklada razvojnega kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund), ki ga podpirata Evropski investicijski sklad in Hrvaška banka za obnovo in razvoj v okviru programa CROGIP.

Keindl Sport ima 50 zaposlenih in letno ustvari približno 13,2 milijona evrov prihodkov. Cilj partnerstva med PCP in ustanoviteljem podjetja, Kristijanom Keindlom, je regionalna širitev in nove pridobitve.

Foto: Keindl Sport