O-STA

POGOVORNI VEČER LETA SO SAMO ŠTEVILKA ALI ZAKAJ NOGOMET V CELJU TUDI PO 100 LETIH OSTAJA MLAD

Celje, 9. marec 2021 - V ponedeljek, 8. marca 2021, je Muzej novejše zgodovine Celje gostil zanimiv pogovorni večer o UEFA Evropskem prvenstvu do 21 let, ki bo konec marca tudi v Celju, ter o celjskem nogometu skozi dolgo in bogato zgodovino.

Pogovorni večer v živo preko spleta z naslovom Leta so samo številka ali zakaj nogomet v Celju tudi po 100 letih ostaja mlad smo predvajali preko Facebook profilov Muzeja novejše zgodovine Celje, TV Celja in Visit Celje. Gosta sta bila športni novinar in komentator Ivo Milovanovič ter celjski nogometni trener Simon Rožman, pogovor sta povezovala voditelj in športni komentator Dejan Obrez ter Sebastjan Weber iz Muzeja novejše zgodovine Celje. S komentarji so se oglasili različni akterji celjskega, slovenskega in evropskega nogometa.

Vabimo vas k ogledu posnetka pogovornega večera, ki je arhiviran na tej povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=OqnhpbDCv-0

Ogled je možen tudi na prej omenjenih Facebook straneh.

Na wetransferju si lahko ogledate še izjavi predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića ter selektorja slovenske reprezentance do 21 let Milenka Ačimovića: https://we.tl/t-Ds5sJLVEq2

Evropsko prvenstvo do 21 let se sicer nezadržno bliža. Prva od treh tekem v Celju bo 24. marca ob 18. uri, ko se bosta na stadionu Z'Dežele pomerila Češka in Italija. Tri dni kasneje ob 18. uri bo v Celju obračun med Slovenijo in Češko, 30. marca ob 21. uri pa bo na sporedu še tekma Španija - Češka.


Vabimo vas k spremljanju aktivnosti v Celju na Facebook strani Visit Celje.