O-STA

Retractable Technologies na Kitajskem podpisal licenčno pogodbo o izdelavi varnih injekcij LITTLE ELM, Teksas

Retractable Technologies na Kitajskem podpisal licenčno pogodbo o izdelavi varnih injekcij LITTLE ELM,

Teksas--(BUSINESS WIRE)--9. avgusta 2005--Podjetje Retractable Technologies (AMEX:RVP) je danes sporočilo, da je podpisalo licenčno pogodbo s kitajskim izdelovalcem zdravstvenih pripomočkov o izdelavi t.i. varnih injekcij VanishPoint(R) za kitajske zdravstvene ustanove. Podjetje je pogodbo označilo kot zgodovinsko v boju zoper širjenju virusa HIV oz. aidsa.

V skladu z dogovorom bo podjetje Baiyin Tonsun Medical Device Corporation (BTMD), ki ga je Kitajski inštitut za varovanje zdravja izbral za izdelavo varnih injekcij, lahko za kitajski trg izdelalo patentirane injekcije podjetja Retractable s samopogrezljivim sistemom. BTMD bo podjetju Retractable moral plačati, od 1,5 do 3,5 ameriškega centa honorarja za vsako prodano injekcijo, odvisno od njene velikosti. BTMD pričakuje, da bo v prvem letu proizvedel 40 milijonov, vsako let zatem pa 400 milijonov varnih injekcij. Podjetje je v ta namen začelo graditi sodobno tovarno v mestu Baiyin v pokrajini Gansu.

Pogodba je veljavna tri leta z možnostjo podaljšanja. Kitajski inštitut za varovanje zdravja je pred izborom podjetja Retractable izvedel raziskavo varnih injekcij različnih svetovnih proizvajalcev. "Zavezani smo zaščiti naše prebivalce, posebno bolnike in zdravstvene delavce, pred nalezljivimi boleznimi, kot so okužba z virusom HIV oz. aids in hepatitis C, ki se lahko prenašajo zaradi večkratne uporabe injekcij ali pa z nenamernimi vbodi. Prepričani smo, da injekcije VanishPoint(R) podjetja Retractable lahko pripomorejo k našim prizadevanjem v to smer," je povedal Dr. Huo Zhuoping, pomočnik direktorja Kitajskega inštituta za varovanje zdravja. Z uporabo injekcij VanishPoint (R) je možnost nenamernih vbodov ali večkratne uporabe injekcij skoraj nična.

Predsednik podjetja BTMD Shiming Zhu je povedal: "Zelo smo zadovoljni, da lahko sodelujemo s podjetjem Retractable, ki je vodilno svetovno podjetje za izdelavo varnih injekcij, v prizadevanjih, da preprečimo širjenje nalezljivih bolezni." "Izredno veseli smo podpisa te zgodovinske pogodbe in možnosti, da prispevamo k boju proti širjenja virusa HIV oz. aidsa in ostalih nalezljivih bolezni na Kitajskem," je dodal izvršni direktor podjetja Retractable Thomas J. Shaw. Shaw je prepričan, da je licenčna pogodba "eden najpomembnejših dogodkov v zgodovini našega podjetja kot tudi svetovnih prizadevanj za preprečitev širjenja virusa HIV oz. aidsa in ostalih nalezljivih bolezni zaradi nevarnega ravnanja v zdravstvu". "Ta dogovor je nedvomen dokaz, da na kitajskem trgu zdravstvenih pripomočkov obstaja konkurenca, medtem ko je v Združenih državah Amerike ni," je opozoril Shaw in spomnil na vpliv velikih bolnišničnih združenj in dobaviteljev v ZDA, ki onemogočajo podjetju Retractable in ostalim malim proizvajalcem zdravstvenih pripomočkov dostop do ameriškega trga. Dodal je še, da si Retractable želi, da bi ameriški kongres čimprej sprejel spremembe zakonodaje, ki bi omogočile malim podjetjem pošten dostop do ameriškega trga zdravstvenih pripomočkov.

Retractable Technologies proizvaja in trži samopogrezljive injekcije VanishPoint (R), ki skoraj popolnoma odpravijo nevarnost nenamernega vboda in večkratne uporabe injekcije. Revolucionarni proizvod ima poseben patentiran mehanizem, ki omogoči, da se igla po uporabi samodejno pogrezne v injekcijo.

Za dodatne informacije se obrnite na spletno stran www.vanishpoint.com.

To sporočilo vsebuje napovedi, kot jih določa novela ameriškega zakona o pravnih postopkih za zasebna podjetja iz leta 1995 (Private Securities Litigation Reform Act of 1995). To sporočilo vsebuje napovedi podjetja Retractable, ki so zasnovane na trenutnih ocenah podjetja o prihodnosti poslovanja. Podjetje je prepričano, da so ocene, navedene v napovedih, natančne, čeprav ne more jamčiti, da se bodo dejansko uresničile. Dejavniki, zaradi katerih se dejanski rezultati lahko razlikujejo od tu navedenih oziroma napovedanih, so med drugim nepričakovan porast povpraševanja; uspešnost podjetja, da se odzove na velik porast povpraševanja; uspešnost podjetja pri dostopu na trg; uspešnost podjetja pri zmanjševanju stroškov; uspešnost podjetja pri nadaljnjem financiranju raziskav in razvoja, poslovanja in širjenja proizvodnih zmogljivosti; uspešnost konkurence, predvsem podjetja Becton Dickinson, pri prodaji injekcij; kot tudi negotovosti in tveganja, ki jih podjetje navede v rednih poročilih Agenciji za trg vrednostnih papirjev. O-STA servis wrote: ( BW)(TX-RETRACTABLE

CONTAKT: Retractable Technologies, Inc., Little Elm Investor Contact: Douglas W. Cowan, 888-806-2626 or 972-294-1010 email: rtifinancial@vanishpoint.com or Media Contact: Phillip L. Zweig, 212-490-0811 or 214-912-7415 (cell) email: plzweig@aol.com KEYWORD: TEXAS CHINA INTERNATIONAL ASIA PACIFIC Finance INDUSTRY KEYWORD: MEDICAL DEVICES MEDICAL PRODUCT MARKETING AGREEMENTS SOURCE: Retractable Technologies, Inc.