O-STA

Od jutri aktivna aplikacija za prijavo na cepljenje za zdrave in mlajše od 60 let

Velenje, 15. marec 2021 - V Zdravstvenem domu Velenje, kamor spadata tudi enoti Šoštanj in Šmartno ob Paki, že izvajajo cepljenja občank in občanov proti covidu-19. Vrstni red cepljenja je bil določen v Nacionalni strategiji cepljenja proti covid-19. Cepljenje je prostovoljno. Najprej poteka cepljenje najbolj rizičnih skupin: starejši od 60 let in mlajši s pridruženimi boleznimi. Po priporočilih NIJZ bodo začeli z zbiranjem prijav na cepljenje proti covid-19 za zdrave osebe, mlajše od 60 let. Jutri, 16. marca, bodo tako aktivirali spletno aplikacijo za prijavo na cepljenje proti covid-19, ki bo dostopna na spletni strani Zdravstvenega doma Velenje (www.zd-velenje.si). Kdaj bodo dejansko lahko začeli s cepljenjem zdrave populacije, je odvisno od količine cepiva, ki ga bodo prejeli.

V Cepilnem centru Zdravstvenega doma Velenje bodo v tem tednu z drugimi odmerki cepiva Pfizer cepili 300 starejših od 80 let. Trenutno v Velenju še niso uspeli cepiti vseh starejših od 75 let, za katere uporabljajo cepivo Pfizer ali Moderna. Približno 300 občanov nad 75 let še čaka na cepljenje, nato sledi skupina med starostjo 75 in 65 let, v kateri je prijavljenih okrog 3.200 občanov.

Tretje cepivo, ki ga cepilni center uporablja je AstraZenec. S cepljenjem s prvimi odmerki cepiva AstraZeneca bodo v tem tednu nadaljevali pri vseh prioritetnih skupinah občanov (policisti, civilna zaščita, sodniki, pogrebne službe, šolniki) ter posebej rizičnimi pacienti, ki so jih za prednostno cepljenje opredelili njihovi osebni zdravniki.

Sledilo bo cepljenje starih med 65 in 60 let. V Zdravstvenem domu Velenje sproti porabijo vso cepivo, ki ga glede na razdelilnik NIJZ dobijo.

Vse, ki se bodo od jutri naprej prijavili preko aplikacije na spletni strani Zdravstvenega doma Velenje, bodo o poteku cepljenja pravočasno obvestili. Vsi tisti, ki nimajo možnosti on line prijave preko aplikacije, se lahko na cepljenje prijavijo tudi na info točki v Zdravstvenem domu Velenju.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje