O-STA

Egon Zehnder poroča o dobrih poslovnih rezultatih za leto 2020 sredi pandemije in gospodarske krize

ZURICH--(BUSINESS WIRE)-- Egon Zehnder, svetovalno podjetje na področju globalnega vodenja, je danes predstavilo dobre poslovne rezultate za leto 2020 kljub težavnemu letu za skoraj vsa podjetja. Globalni prihodki podjetja so znašali 678 milijonov švicarskih frankov (613 milijonov evrov), kar je 4.6% manj kot v rekordnem letu 2019 pri konstantnih menjalnih tečajih.

"V letu, ki ga je zaznamovala pandemija Covida-19 ter z njo povezana gospodarska kriza in družbeni nemiri, takšni rezultati kažejo na globoko in kakovostno partnerstvo, ki ga imajo svetovalci Egon Zehnderja s svojimi strankami," je dejal glavni izvršni direktor Egon Zehnderja Edilson Camara. "Močna rast, ki so jo lani beležili naši oddelki Ocenjevanje vodenja, Svetovanje družinskim podjetjem, Zasebni kapital in odbori, so nam ponovno vlili zaupanje v obete podjetja v letu 2021 in naprej. Ti rezultati so tudi podpora naši odločitvi o nadaljnjem širjenju mreže naših svetovalcev; leta 2020 smo zaposlili 40 novih svetovalcev."

Lanskoletni finančni rezultati so prav tako poklon prilagodljivosti in odpornosti Egon Zehnderja, je dodala Jill Ader, predsednica podjetja. "Naša prilagodljivost krizi je bila brez primere," je dejala. "Kot podjetje, ki ga vodijo močne vrednote, smo se odločili, da bomo ustvarili psihološko varnost brez odpuščanj zato, da se lahko popolnoma osredotočimo na naše stranke. Naši kolegi po vsem svetu so s skupnimi močmi našli nove načine služenja strankam v teh časi, ko so nas najbolj potrebovali."

Da bi nudili še dodatno podporo strankam v času pandemije, so svetovalci Egon Zehnderja gostili virtualna srečanja s tisočimi voditelji globalnih podjetij, ki so se pogovarjali, kako je kriza vodenje naredila bolj človeško, o čemer podjetje poroča na posebni mikrostrani. "Sprostiti človeški potencial za vodenje skozi kompleksne situacije bo ključno v času, ko se vsi skupaj trudimo ponovno zgraditi gospodarstva in način dela," dodaja Ader. Egon Zehnder je prav tako ponovno potrdil svojo nenehno zavezanost k raznolikosti, enakosti in vključevanju z izdajo svojega 16. bienalnega sledilnika globalne raznolikosti v odborih Global Board Diversity Tracker. Podjetje bo še naprej vodil njen namen - vodstvo za boljši svet - v letu 2021 in naprej.

O Egon Zehnderju

Egon Zehnder je svetovano podjetje na področju globalnega vodenja z enim ciljem: pomagati ljudem in organizacijam, da se preobrazijo. Vemo, kaj lahko izjemni vodje dosežejo, in svojim strankam želimo nuditi najboljše vodstvene rešitve. Naših več kot 500 svetovalcev v 68 pisarnah in 40 državah po svetu tvori eno močno, sodelujočo ekipo. Naše storitve vključujejo: vodstveni razvoj, individualno, ekipno in organizacijsko učinkovitost, iskanje direktorjev in naslednikov, iskanje in ocenjevanje vodstvenega kadra, svetovanje upravi in kulturno preobrazbo.

Za več informacij obiščite www.egonzehnder.com in nam sledite na LinkedInu in Twitterju.

Sporočilo za javnost v izvirniku je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210317005769/en/

Kontakti

Stacy Drumtra, Chicago
So-vodja globalnega marketinga
stacy.drumtra@egonzehnder.com
T: +1 312 805 6736

Martin Klusmann, Berlin
So-vodja globalnega marketinga
martin.klusmann@egonzehnder.com
T: +49 170 236 0101

Jennifer Reingold, New York
Globalna vodja za vsebine
jennifer.reingold@egonzehnder.com
T: +1 646 337 5566


Vir: Egon Zehnder

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.