O-STA

V Velenju s prvim odmerkom cepljenih več kot 4.200 oseb

Velenje, 23. marec 2021 - V Zdravstvenem domu Velenje, kamor spadata tudi enoti Šoštanj in Šmartno ob Paki, aktivno izvajajo cepljenje občank in občanov proti covidu-19. Vrstni red cepljenja je bil določen v Nacionalni strategiji cepljenja proti covid-19. V Velenju so s prvim odmerkom do danes cepili okrog 4.200 oseb.

V tem tednu načrtujejo zaključek cepljenja vseh nad 75 let v vseh 3 občinah, ki jih pokriva cepilni center Zdravstveni dom Velenje. Za to starostno skupino poteka cepljenje s cepivom Pfizer. Ta teden so prejeli 500 odmerkov tega cepiva.

Dodatno so v tem tednu prejeli 700 odmerkov cepiva AstraZeneca, ki se uporablja skladno z nacionalno strategijo. Najprej za vse posebej ranljive kronične bolnike, ki so jih na cepljenje naročili njihovi osebni zdravniki. Sledile bodo ostale prioritetne skupine - policija, civilna zaščita, sodstvo, preostali zaposleni v šolstvu in tudi redno cepljenje za stare med 65 in 60 let.

Zdravstveni dom Velenje je pretekli teden na svoji spletni strani objavil aplikacijo, preko katere se lahko na cepljenje prijavijo vsi občanke in občani, ki so mlajši od 60 let in nimajo pridruženih kroničnih bolezni. Do včeraj se je preko aplikacije na cepljenje prijavilo več kot 400 oseb.

Po priporočilih stroke svetujemo, da se čim več občank in občanov odloči za cepljenje, ko bodo prišli na vrsto, saj bomo le tako uspešni pri zaustavitvi virusa in bomo končno lahko spet normalno zaživeli brez mask, razkužil in izolacije. Zaradi naraščanja okužb v zadnjih dneh pozivamo občanke in občane, da upoštevajo vsa priporočila NIJZ in Vlade za preprečitev širjenja okužb.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje