O-STA

Čarodej Toni - življenjska zgodba Tonija Mežana

Bled, marec 2021 - Pred dnevi je izšla knjiga z naslovom Čarodej Toni s podnaslovom Avtobiografija kmečkega fanta, čarobnega umetnika in lokalnega politika, ki jo je napisal znani čarodej Toni Mežan iz Bleda. Njegovo življenjsko pot in zgodbo sestavljajo posamezne zgodbe od njegove rane mladosti do danes. Knjiga, ki je napisana v lepem slovenskem jeziku na 240 straneh, opremljena s stotimi fotografijami, lepo grafično oblikovana in s trdimi platnicami je zelo berljiva in zanimiva za branje. Avtor pravi: ''Nisem pisatelj, sem le pisec svoje življenjske zgodbe."

O sebi je Toni Mežan v knjigi zapisal: "Začelo se je na majhni kmetiji sredi Bleda. Kot otrok sem sanjal o tem, da bom nekoč zabaval gledalce. Postati glasbenik ali čarodej je bila meni, običajnemu kmečkemu fantu, na videz nedosegljiva otroška želja. Leta so tekla in ker nisem bil pretirano ambiciozen glede izobrazbe, sem postal avtomehanik. V knjigi opisujem zanimive zgodbe, kako sem dopoldan z mastnimi in zamazanimi rokami popravljal tovornjake, se potem umival in drgnil s sirkovo krtačo, popoldan pa s čistimi rokami že stal na odrih."

Do vključno 9. aprila 2021 bo cena 20,00 eur, po tem datumu pa 25,00 eur. Vsi ,ki bodo naročili knjigo do tega datuma bodo sodelovali v žrebanju za bogate nagrade, med njimi je družinski vikend paket v termah Banovci, vikend z Oplom, vstopnica za The Game Escape Room Bled in druge nagrade. Več pa lahko preberete na spletni strani www.toni.si

Video: Pogovor s Tonijem Mežanom

Besedilo in video: Janez Platiše
Foto: arhiv Toni Mežan