O-STA

Danes posvet Kaj pomeni predčasno slovo od premoga za slovensko elektroenergetiko in šaleško socialo

Velenje, 29. marec 2021 - Danes med 9.00 in 12.10 bo časnik Finance pripravil posvet Kaj pomeni predčasno slovo od premoga za slovensko elektroenergetiko in šaleško socialo, ki se ga bo udeležil tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Sodeloval bo na okrogli mizi, ki bo potekala med 11. in 12. uro. Dogodek, ki ga bo organizator v živo prenašal prek YouTube kanala na povezavi https://www.youtube.com/watch?v=OYPDgIMp-Gw, bomo delili tudi na spletni strani Mestne občine Velenje www.velenje.si.

V fokusu posveta bo študija posledic opuščanja premoga, ki so jo izdelali v inštitutu EIPF in podjetju ELEK in bo na srečanju prvič javno predstavljena. Organizatorji so na vabilo kot iztočnice zapisali: Kdaj je smiselno zapreti Premogovnik Velenje? Naj z zapiranjem pohitimo ali uberemo bolj postopno pot? Kje bomo dobili elektriko? Kaj bo s šaleškim gospodarstvom? Kako močno bo socialno breme?

Udeležbo na posvetu so potrdili predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Boštjan Gorjup, vodja Sektorja za sklade Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijo Klemen Košir, direktor ELEK Zvone Košnjek, državni sekretar na Ministrstvo za infrastrukturo RS Blaž Košorok, raziskovalec na Ekonomskem inštitutu dr. France Križanič, predsednik Sindikata Premogovnika Velenje Simon Lamot, direktor ELES mag. Aleksander Mervar, generalni direktor Premogovnika Velenje dr. Janez Rošer, predsednik Sindikata delavcev dejavnosti energetike Slovenije Branko Sevčnikar, Gregor Skender iz družbe Deloitte Slovenija in Andrej Šušteršič, EIMV.

Prijazen pozdrav,
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje