O-STA

V Velenju bomo zagotavljali nujno varstvo za otroke in učence

Velenje, 31. marec 2021 - V Mestni občini Velenje bomo v času med 1. in 11. aprilom omogočali nujno varstvo otrok v vrtcih. V vrtcu pa ne bodo zavrnili tudi drugih otrok, ki jim starši ne morejo zagotoviti drugega varstva in morajo v službo. Zagotovili bomo tudi tople obroke za otroke in učence.

Tudi na velenjskih osnovnih šolah bo zagotovljeno nujno varstvo za učence od 1. do 3. razreda. Nujno varstvo bo organizirano za otroke in učence, katerih sta oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, zaposlena v sektorju kritične infrastrukture, v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji in v poklicnih gasilskih enotah. Odlok določa, da se zaposlitev staršev ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca, kar pomeni, da morajo starši predložiti ustrezno potrdilo o zaposlitvi.

Osnovne šole bodo za učence od 1. do 3. razreda, ki so vključeni v nujno varstvo in učence, ki se izobražujejo v oddelkih prilagojenega programa v osnovnih šolah, zagotovile tudi šolsko prehrano. Tudi za učence in dijake, ki se bodo izobraževali na daljavo bodo šole organizirale in zagotavljale topli obrok. Embalažo za prevzem toplih obrokov bo zagotovila Mestna občina Velenje, za dijake Šolskega centra Velenje pa bodo tople obroke pripravljali na OŠ Mihe Pinterja Toleda.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje