O-STA

Po praznikih je pravi čas, da v svoj vsakdan vnesemo več zdravih navad

Velikonočni prazniki so mimo. Če je bila tudi vaša miza v preteklih dneh polna dobrot in sladkih pregreh, je zdaj pravi čas, da se odločite za t. i. popraznični "detox". To ne pomeni, da morate uvesti strog režim prehranjevanja, dovolj bo že, če v svoj vsakdan vnesete nekaj zdravih navad. Tako boste prečistili svoje telo in se lahkotno podali v toplejše mesece.

Preprosti triki za boljše počutje

Med prazniki se na našem krožniku pogosto znajde bolj kalorična hrana, zato je po praznikih pravi trenutek, da svojemu telesu privoščimo nekaj "odmora". V teh dneh, raje kot po mesu, posezite po hrani bogati z vlakninami, ki vam bo pomagala k boljši prebavi in dobremu počutju. Naj se na vaših krožnikih znajde čim več zelenjave, namesto hitrih malic pa se odločite za sadje in oreščke. Sladke pijače lahko zamenjate z vodo, svežimi sokovi agrumov in zelenim čajem. Pomembno je, da zaužijete čim več vitamina C, ki vam bo pomagal pri razstrupljanju ledvic in jeter ter pri čiščenju toksinov iz telesa.

V bogati ponudbi poiščite zdrave proizvode po svojem okusu

Bogato ponudbo zdrave prehrane najdete tudi v mariborskem Europarku, kjer so tudi v teh dneh odprte vse prodajalne z živili in zdravimi proizvodi. V prodajalnah Sanolabor, Sensilab, Biotopic, Proteini.si in v lekarni lahko najdete visoko kakovostna prehranska dopolnila. Izberite tista, ki vsebujejo veliko vitamina C, D in cinka, saj so ti elementi zelo pomembni za pravilno delovanje imunskega sistema. Širok nabor biološko certificirane hrane in drugih zdravih produktov vam je na voljo tudi na policah megamarketa Interspar, v prodajalni Müller ter v prodajalni dm drogerie markt. V čajnici Chai pobrskajte še za zelenim čajem, ki lahko postane vaš pomemben zaveznik v procesu razstrupljanja. Presenečeni boste, kako lahko že take drobne spremembe prehranjevalnih navad pripomorejo k boljšemu splošnemu počutju!