O-STA

V Velenju spodbujamo kolesarjenje

Velenje, 9. april 2021 - Mestna občina Velenje je na področju urejanja mestnih in drugih kolesarskih povezav v zadnjem obdobju zelo aktivna, saj si želimo, da bi se lahko naši občani in tudi obiskovalci na čim več lokacij pripeljali s kolesom. V lanskem letu smo uredili skupaj približno 21 kilometrov kolesarskih povezav v mestu. Do leta 2023 bo naša glavna pozornost usmerjena v izgradnjo dveh odsekov državnih kolesarskih povezav Velenje-Dolič (Huda luknja) in Velenje-Dobrna.

Investitor izgradnje obeh povezav je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, Mestna občina Velenje je v obeh projektih aktivni partner. Za oba projekta je občina naročila idejne projekte, intenzivno smo pridobivali zemljišča za gradnjo in bomo ob uspešni pridobitvi EU sredstev za samo izvedbo namenili del sredstev iz mehanizma Dogovor za razvoj regij. Preostanek sredstev bo za izgradnjo namenila Direkcija.

V sklopu ureditve mestnega kolesarskega omrežja smo postavili pet števcev kolesarjev (na Efenkovi pri OŠ Livada, poti na Gorico pri avtobusni postaji, Vodnikovi cesti pri Pumptracku, pri podjetju Gorenje in na Cesti Simona Blatnika), v prvem trimesečju letošnjega leta je vseh pet števcev zabeležilo skupno 25.471 kolesarjev, kar je 3.104 več kot v obdobju oktober-december 2020. Največ kolesarjev se je peljalo mimo števca pri Osnovni šoli Livada, najmanj na poti na Gorico. Pričakujemo, da bo število kolesarjem sedaj, ko prihaja toplejše vreme, vedno večje, zato bomo v prihodnjih mesecih odpravili tudi nekatere napake, ki smo jih lani evidentirali na kolesarskem omrežju, da bo kolesarjenje v Velenju prijetno in varno.

Občanke in občane pozivamo, da če opazijo še kje kakšno nepravilnost na kolesarskih povezavah, naj nam to sporočijo preko interaktivnega portala Sooblikujmo Velenje, ki ga najdejo na naši spletni strani www.velenje.si.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje