O-STA

Nadzorni svet NLB d.d. in Petr Brunclík, član uprave za operativno poslovanje banke, dosegla dogovor o zaključku mandata

Nadzorni svet NLB d.d. in Petr Brunclík, član uprave za operativno poslovanje banke (COO), sta dosegla dogovor glede zaključka mandata, ki začne veljati s 30. junijem 2021. Odločitvi so botrovali osebni razlogi, ki jih je Nadzorni svet sprejel z razumevanjem. Zadolžitve odhajajočega člana uprave s področja operativnega poslovanja banke bodo z 22. aprilom prevzeli ostali člani Uprave NLB d.d.

Petr Brunclík se je NLB d.d. pridružil februarja lani, tik pred izbruhom epidemije Covida-19, ki je prinesla številne izzive, še posebej na področju IT. Kljub zahtevnim okoliščinam je banka v tem obdobju dosegla pomembne strateške premike v razvoju. V zadnjem letu je NLB d.d. zagotovila ključne funkcionalnosti, ki so omogočile sklepanje pogodb po spletu, povečala stabilnost sistemov in izboljšala možnosti za delo od doma, kar je pripomoglo k varovanju zdravja in k dobremu počutju zaposlenih. Ravno tako je banka pripravila novo IT strategijo in na tem področju pričela izvajati proces prenove, narejeni pa so bili tudi pomembni koraki za povečevanje tehnoloških zmogljivosti v regiji.

Nadzorni svet se je zahvalil gospodu Brunclíku za njegov prispevek k rezultatom banke in mu zaželel še veliko poslovnih uspehov. Pri tem je poudaril, da strategija banke na tem področja ostaja nespremenjena: vizija NLB Skupine je z zanesljivimi, varnimi, dostopnimi in prilagodljivimi tehnološkimi rešitvami zagotoviti najboljšo uporabniško izkušnjo tako za stranke kot tudi zaposlene, poslanstvo banke pa predvideva vzpostavitev najboljše digitalne banke in tehnološke ekipe v Jugovzhodni Evropi. Vsi projekti tako v banki kot NLB Skupini potekajo nemoteno v skladu z načrtovanimi roki, vključno s integracijo sistemov v Srbiji.

NLB Komuniciranje