O-STA

Župan s pismom "ZA pravičen prehod" nagovarja Velenjčanke in Velenjčane

Velenje, 26. april 2021 - V tem mesecu so se odvili številni dogodki, tudi seji Sveta Mestne občine Velenje, na katerih smo razpravljali o prenehanju izkopavanja premoga v Premogovniku Velenje ter o projektih, ki bodo v prihodnje pomembno vplivali na razvoj doline in ustvarjanje novih delovnih mest.

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol želi s pismom, ki smo ga poslali v vsa gospodinjstva, občankam in občanom jasno opredeliti vlogo in odgovornost Vlade Republike Slovenije preden določi letnico zapiranja Premogovnika Velenje. Ob tem pa tudi pojasniti zahteve občine, katerih uresničitev je nujna za pravičen prehod regije SAŠA iz premogovništva. Župan v pismu poudarja, da od teh zahtev ne bomo odstopili, občanke in občane pa prijazno vabi k sodelovanju in podpori pri vseh nujno potrebnih aktivnostih.

Pismo, ki ga pošiljamo tudi v priponki, so Velenjčanke in Velenjčani v nabiralnike prejeli danes, 26. aprila 2021. Kmalu bomo izdali tudi posebno publikacijo, s katero vas bomo obveščali o vseh aktivnostih glede prestrukturiranja regije.

V Velenju verjamemo, da bomo enotno in odločno, z veliko mero odgovornosti izkoristili priložnosti, ki jih bodo prinesle spremembe. Ker si to zaslužimo!

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje