O-STA

Nagovor župana Mestne občine Velenje ob mednarodnem prazniku dela

Velenje, 30. april 2021 - Zaradi zdravstvene situacije v državi jutri, 1. maja, tradicionalnega srečanja na Graški Gori ne moremo organizirati. Na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=8VqQqHQgCIQ vam pošiljamo nagovor župana Mestne občine Velenje Petra Dermola ob jutrišnjem prazniku, mednarodnem prazniku dela, ki smo ga simbolično posneli na Graški Gori. Objavljen bo danes ob 12. uri. Objavili ga bomo tudi na naši spletni strani www.velenje.si in na Facebooku.

Jutri se bodo ob 11. uri na športnem igrišču na Graški Gori, v bližini tromeje Mestne občine Velenje, Mestne občine Slovenj Gradec in Občine Mislinja, srečali župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, župan Občine Mislinja Bojan Borovnik in podžupan Mestne občine Slovenj Gradec dr. Peter Pungartnik. Ob spremljavi Kvarteta Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje bodo položili venec pri spomeniku XIV. divizije in enotah IV. operativne cone pod Hriberškovim vrhom.

Sledilo bo delovno srečanje obeh županov in podžupana, s katerim opozarjamo na pomembnost povezovanja in sodelovanja med sosednjimi občinami, ki je v teh časih epidemije še bolj pomembno in dragoceno. Mestna občina Velenje je bila od nekdaj znana po prostovoljstvu in solidarnosti in tudi v prihodnje bomo spodbujali te vrednote in si prizadevali za dobre odnose z vsemi občinami.

Že zjutraj ob 8. uri pa bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol na Titovem trgu v Velenju pozdravil manjšo zasedbo Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje, ki bo ob prazniku simbolično zaigrala nekaj skladb, saj tradicionalne budnice v polni zasedbi zaradi epidemije ne morejo izvesti. Kasneje jih boste lahko slišali še na nekaterih drugih lokacijah po Velenju.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje