O-STA

Zynga predstavila finančne rezultate za prvo četrtletje 2021

Rekordni četrtletni prihodki in rezervacije

Zagon na vseh področjih strategije za rast

Zvišanje usmeritev za prihodke in rezervacije v celotnem letu 2021

Objava dogovora o prevzemu Chartboosta

SAN FRANCISCO - (BUSINESS WIRE)- Zynga Inc. (Nasdaq: ZNGA), vodilna globalna družba na področju interaktivne zabave, je danes predstavila finančne rezultate za prvo četrtletje, ki se je končalo 31. marca 2021, z objavo pisma uprave o dohodkih v prvem četrtletju 2021 na svoji spletni strani za odnose z vlagatelji. Priloženo pismo o četrtletnih dohodkih si lahko ogledata na http://investor.zynga.com/financial-information/quarterly-results.

Sporočilo za javnost vključuje večpredstavnostne vsebine. V celoti si ga lahko ogledate na https://www.businesswire.com/news/home/20210505005238/en/

"Leto 2021 smo začeli odlično, z rekordnim rezultatom za prvo četrtletje, ki ga je omogočil uspeh posameznih segmentov naše storitve v živo, novih iger in portfelja hyper-casual iger," je dejal glavni izvršni producent Zynge Frank Gibeau. "Danes smo objavili svojo namero za prevzem Chartboosta, ene vodilnih platform za oglaševanje in monetizacijo. Ta preobrazbeni prevzem bo združil Zyngin visokokakovostni portfelj iger in podatke o naših strankah s Chartboostovo preizkušeno oglaševalsko in monetizacijsko platformo, da bi ustvarili novo raven občinstva in znatno povečali svojo konkurenčno prednost v mobilnem ekosistemu."

Glavni poudarki rasti v prvem četrtletju:

Rekordni četrtletni prihodki in rezervacije kot posledica našega portfelja storitev v živo:

  • Najboljši četrtletni prihodek in največ rezervacije v Zyngini zgodovini, zahvaljujoč najboljšim četrtletnim prihodkom in rezervacijam za naš portfelj Social Slots poleg najboljših rezultatov za prvo četrtletje iger Empires & Puzzles, Words With Friends, CSR2 in našega portfelja Casual Cards. Harry Potter: Puzzles & Spells prav tako še naprej dobiva zagon in je znatno prispeval k rasti naših storitev v živo.

  • Rekordno povprečno število mobilnih dnevno aktivnih uporabnikov (DAUs), ki jih je bilo 38 milijonov, 85% več kot v istem obdobju lani ter povprečno število mobilnih mesečno aktivnih uporabnikov (MAUs), ki je znašalo 164 milijonov in je na letni ravni zraslo za 139%, v glavnem zaradi naših najnovejših pridobitev, kot so Toon Blast, Toy Blast in portfelja Rollicovih hyper-casual iger.

Dodatni novi naslovi nedavno predstavljene Puzzle Combat načrtovani v 2021 in kasneje:

  • Aprila smo svetu predstavili Puzzle Combat in zavzetost prvih igralcev nam vliva zaupanje, da bomo v naslednji četrtletjih igro lahko postopoma nadgrajevali.

  • Tekom leta 2021 pričakujemo globalni zagon iger FarmVille 3 in Star Wars: Hunters™.

Uspeh v hyper-casual igrah se nadaljuje z osvajanjem lestvic Rollicovih iger:

  • Rollic, eno najhitrejše rastočih hyper-casual podjetij na svetu, doseglo svoje najboljše četrtletne prihodke in rezervacije s predstavitvijo iger High Heels! in Blob Runner 3D, ki sta v ameriškem App Store zasedli prvo in drugo mesto najbolj priljubljenih iger za brezplačni prenos.

  • Rollic privablja v Zyngino mrežo novo občinstvo z ustvarjanjem vsesplošno zabavnih iger, ki postajajo moderne v popularni kulturi in na vodilnih družbenih omrežjih, vključno s TikTokom.

Razvoj prek platform se razširja s predstavitvijo Star Wars: Hunters in prevzemom podjetja Echtra:

  • Objavili smo, da bo naša prva igrica, ki presega platforme, Star Wars: Hunters, bezplačna tekmovalna borilna igrica, narejena v sodelovanju z Lucasfilm Games, ki bo na mobilne naprave in v Nintendo Switch prišla tekom leta 2021.

  • Prevzem Echtra Games, talentirane razvojne ekipe z obširnimi igralnimi orodji, ki presegajo platforme ter izkušnjami za razvoj nove akcijske igre z igranjem vlog.

Rekordni mednarodni prihodki in rezervacije, pri čemer je Azija eden ključnih trgov:

  • Doseženi rekordni mednarodni prihodki in rezervacije v prvem četrtletju, v glavnem zahvaljujoč igram Toon Blast, Empires & Puzzles, Rollicovemu portfelju hyper-casual iger, Toy Blast in Harry Potter: Puzzles & Spells.

  • Azija je še naprej ena ključnih gonilnih sil naše mednarodne rasti, pri igrah High Heels! in Blob Runner 3D opažamo pozitivne prve rezultate, saj sta obe najbolj priljubljeni med igrami za brezplačno nalaganje na China App Store.

Transformacijski prevzem oglaševalsko-tehnološkega podjetja pospešil uresničevanje Zyngine strategije oglaševalke platforme:

  • Danes smo sporočili, da smo sklenili dogovor o prevzemu Chartboosta, ene vodilnih oglaševalskih in monetizacijskih platform z ogromnim globalnim občinstvom, ki šteje več kot 700 milijonov mesečnih uporabnikov in široko mrežo oglaševalskih in založniških partnerjev.

  • Pridobitev Chartboostovih celovitih in oglaševalsko-tehnoloških zmogljivosti v kombinaciji z našim portfeljem visokokakovostnih iger in našimi podatki o strankah bo znatno izboljšala Zyngino konkurenčno prednost znotraj mobilnega ekosistema.

  • Zynga bo Chartboost prevzela za približno 250 milijonov ameriških dolarjev v gotovini glede na običajne zaključne prilagoditve. Po pričakovanem zaključku transakcije v tretjem četrtletju 2021 naj bi Charterboost nemudoma prispeval k vrednosti Zynge, hkrati pa odprl priložnosti za nadaljnjo rast in večanje dobička v letu 2022 in naprej.

Uprava Zynge bo prav tako gostila konferenčni klic danes ob 14:00 po pacifiškem času (17:00 po vzhodnem času), kjer bo razpravljala o rezultatih podjetja. Med klicem bo možno postavljati vprašanja in Zynga bo skušala odgovoriti na čim več vprašanj.

Do konferenčnega klica lahko dostopate na http://investor.zynga.com - posnetek klica pa bo na voljo na spletni strani po zaključku - ali prek spodaj navedenih konferenčnih telefonskih številk:

  • brezplačna telefonska številka: (800) 537-0745

  • mednarodna telefonska številka: (253) 237-1142

  • konferenčna številka: 7974907

O podjetju Zynga

Zynga je eno vodilnih podjetij za interaktivno zabavo v svetu. Njeno poslanstvo je povezati svet prek iger. Že več kot milijarda ljudi je doslej igrala njene franšizne igre, vključno z CSR Racing™, Empires & Puzzles™, Merge Dragons!™, Merge Magic!™, Toon Blast™, Toy Blast™, Words With Friends™ in Zynga Poker™. Zyngine igre so na voljo v več kot 150 državah, igrate pa jih lahko na družabnih platformah in mobilnih napravah po vsem svetu. Družba je bila ustanovljena leta 2007, sedež ima v San Franciscu, podružnice pa v ZDA, Kanadi, Združenem kraljestvu, na Irskem, v Indiji, Turčiji in na Finskem. Za več informacij obiščite www.zynga.com ali družbo spremljajte na Twitterju, Instagramu, Facebooku ali na blogu Zynga.

Napovedne izjave

To sporočilo za javnost vključuje napovedne izjave v smislu določil Zakona o reformi pravnih sporov ZDA o zasebnih vrednostnih papirjih iz leta 1995, vključno z izjavami, ki se med drugim nanašajo na: predlagan prevzem Chartboosta Inc. ("Chartboost"); našo sposobnost doseči načrtovane koristi v zvezi s prevzemom Chartboosta, vključno z razširitvijo našega globalnega občinstva in učinkovitim konkuriranjem v mobilni oglaševalski industriji, našimi pričakovanji glede prihodnje izdaje novi iger, ki so še v razvoji; našimi pričakovanju glede mednarodne širitve in sprejemanja naših iger; ter našimi poslovnimi cilji in priložnostmi za prihodnjo rast. Napovedne izjave običajno spremljajo besede, kot so "obet", "napovedano", "načrtovano", "namerava", "bo", "predvideva", "verjame", "cilja", "pričakuje" ter izjave v prihodnjiku, ki pa so v splošnem napovedne. Te napovedne izjave ne zagotavljajo bodočih dosežkov in odsevajo trenutna pričakovanja uprave. Uresničitev ali uspešnost zadev, ki jih obravnavajo takšne napovedne izjave, vključuje znatna tveganja, negotovosti in predpostavke. Na tovrstne izjave o prihodnosti se ne gre preveč zanašati, saj temeljijo na podatkih, ki so nam na voljo na današnji dan. Ne obvezujemo se, da bomo tovrstne izjave posodabljali. Več informacij o omenjenih tveganjih, negotovostih in predpostavkah ter dodatnih dejavnikih, ki bi lahko povzročili spremembe pri rezultatih, je ali bo na voljo v naših poročilih, ki jih posredujemo Komisiji za vrednostne papirje (SEC), kopije poročil pa so na voljo tudi na naši spletni strani za odnose z vlagatelji na http://investor.zynga.com in na spletni strani komisije na www.sec.gov.

Uredniška opomba:

Če si želite naložiti Zyngine sekundarne posnetke (B-roll) in ključno grafiko za njene igre, obiščite:

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210505005238/en/

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.