O-STA

Minister Koritnik in župan Janković podpisala dogovor med Vlado RS in MOL

Ljubljana, 6. 5. 2021 - Minister za javno upravo Boštjan Koritnik in župan Zoran Janković sta v Mestni hiši podpisala Dogovor med Vlado RS in Mestno občino Ljubljana o izvajanju programov in nalog po Zakonu o glavnem mestu za obdobje 2020 - 2023.

Dogovor vsebuje 29 programov in nalog, ki se nanašajo na delovno področje šestih ministrstev ter na Generalni sekretariat Vlade Republike Slovenije. To so ministrstva za notranje zadeve, za pravosodje, za obrambo, za infrastrukturo, za zdravje ter za izobraževanje, znanost in šport.

Med njimi so cestni in železniški projekti, prenos zemljišč na območju Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Republike Slovenije Soča, ter menjava prostorov Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana na Ulici Stare pravde, pa tudi sprememba Občinskega podrobnega prostorskega načrta za potrebe izgradnje objektov kot so Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO), Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana (SŠOF) in Študentski dom Ljubljana (ŠDL) na območju Roške ceste ter za izgradnjo Centra znanosti.

VIDEO - Minister Koritnik in župan Janković podpisala dogovor med Vlado RS in MOL
https://www.youtube.com/watch?v=__us7jALG64

Seznam programov in nalog je pripet.
Seznam programov in nalog v okviru Dogovora med Vlado RS in MOL.pdf (PDF, 509 KB)

Besedilo, foto in video: Janez Platiše
Vir: MOL