O-STA

Mary Kay na letošnji konferenci Združenja za raziskovalno dermatologijo predstavila nepovratna sredstva za zdravje kože in prebojne raziskave retinola

DALLAS--(BUSINESS WIRE)-- Mary Kay Inc., eno vodilnih inovativnih podjetij na svetu na področju inovacij pri negi kože, nadaljuje s svojo trajno podporo lepotni in znanstveni skupnosti. Pred kratkim je sponzoriralo virtualno leto srečanje Združenja za raziskovalno dermatologijo - Society for Investigative Dermatology (SID) 2021, saj je pomagalo financirati platformo virtualnega srečanja združenja. Na srečanju je Mary Kay predstavila prebojne raziskave s področja zdravja kože na botaničnem ekstraktu, ki znižuje draženje kože v povezavi z retinolom prek receptorja TRPV1. Podjetje je tudi z veseljem predstavilo prva nepovratna sredstva za raziskovalce, ki opravljajo prebojne, inovativne študije na področju zdravja kože in bolezni kože.

Sporočilo za javnost vključuje večpredstavnostne vsebine. V celoti si ga lahko ogledate tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20210510005069/en/

Podjetje Mary Kay bo podelilo štirikrat po 25.000 ameriških dolarjev raziskovalcem, ki izvajajo prebojne in inovativne študije na področju zdravja kože in bolezni. Upravičeni prijavitelji se lahko prijavijo še do 31. avgusta 2021. Dobitniki finančne podpore podjetja Mary Kay bodo razglašeni na letnem srečanju SID-a leta 2022. S podelitvijo sredstev podjetje želi Mary Kay opolnomočiti raziskovalce pri odkrivanju novih perspektiv in intervencijskih strategij na področju dermatologije.

"Mary Kay trdno verjame, da je sodelovanje ključno za odkrivanje novih dognanj in inovacije," je dejala dr. Lucy Gildea, vodja znanstvenega oddelka v podjetju Mary Kay. "Dogodki, kot je letna konferenca Združenja za raziskovalno dermatologijo, združujejo največje ume, ki si prizadevajo za napredek na tem področju. Podjetje May Kay veseli, da je del te znanstvene skupnosti, in vemo, da bodo ta nepovratna sredstva za raziskave še bolj pomagala nenehnim prizadevanjem za raziskave kože. Komaj čakamo, da vidimo, kaj bodo znanstveniki odkrili sedaj."

Podjetje Mary Kay v zadnjem času raziskuje kombinacijo retinola in antagonista TRPV1 iz rastline ter botaničnega izvlečka proti draženju kože za blaženje draženja kože, ki ga povzroči retinoid. S pomočjo kozmetične formulacije so raziskovalci podjetja Mary Kay prikazali postopno retinizacijo v obdobju osmih tednov. Pri osebah, ki so uporabljale formulacijo, se je pokazalo ne le, da formulacijo dobro prenašajo, ampak tudi, da se je pri njih po uporabi zmanjšala pojavnost dermatološko diganosticiranega eritema, edema in suhe kože.

"Naš oddelek za raziskave in razvoj nenehno razvija nove rešitve za nego kože za ženske po vsem svetu," je dejala dr. Gildea. "Sodelovanje na dogodkih, kot je letno srečanje SID-a, nam omogoča, da se učimo in delimo relevantne raziskave z drugimi, da bi lahko še naprej prinašali znatne prednosti in neverjetne izdelke uporabnikom."

Letno srečanje Združenja za raziskovalno dermatologijo je le zadnji izmed dogodkov, na katerih je podjetje Mary Kay letos sodelovalo z znanstveno in akademsko skupnostjo, ki utrjuje dolgoročno zavezo znamke izboljševati raziskave in razvoj na področju zdravja kože. Mary Kay ima v svojem globalnem portfelju več kot 1.600 patentov za izdelke, tehnologije in oblikovanje embalaže.

O PODJETJU MARY KAY

Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki so prebile stekleni strop, je pred 57 leti svoje lepotno podjetje ustanovila s tremi cilji: razviti nagrajujoče priložnosti za ženske, ponuditi izdelke, ki se jim ni moč upreti, in izboljšati svet. Te sanje so vzcvetele v večmilijonsko podjetje z milijoni neodvisnih prodajalk v skoraj 40 državah. Podjetje Mary Kay je predano vlaganju v znanost, ki stoji za lepoto in proizvodnjo vrhunske nege kože, lepotilne kozmetike, prehranskih dopolnil in dišav. Mary Kay je v partnerstvu z organizacijami z vsega sveta zavezano opolnomočenju žensk in njihovih družin, pri čemer se osredotoča na podporo raziskavam raka, zaščito žrtev nasilja v družini, polepšanje naših skupnosti in spodbujanje otrok, da sledijo svojim sanjam. Izvirna vizija Mary Kay Ash še naprej sije - iz šminke v šminko. Več o tem na MaryKay.com .

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210510005069/en/

Kontakti:

Mary Kay Inc. korporativno komuniciranje

marykay.com/newsroom

Tel. 972-687-5332 ali media@mkcorp.com

Vir: Mary Kay Inc.

Source: Mary Kay Inc.

Večpredstavnostne vsebine

Podjetje Mary Kay je na konferenci Združenja za raziskovalno dermatologijo 2021 pred kratkim predstavilo finančno podporo za zdravje kože ter svoje prebojne raziskave.