O-STA

Sproščeno v poletje z uravnoteženo prehrano

FOTO 1: V mariborskem Europarku najdete veliko idej za okusne zajtrke, malice, kosila in večerje. (foto_Bojan Mihalič)

Spomladansko vreme nas ponavadi hitro "zvabi" na skodelico kave ali okusno kosilo v dobri družbi na terase gostinskih lokalov. Letošnja pomlad je bolj muhasta, ampak nič ne de - če nam jo vreme zagode, imamo ponovno možnost posedeti kar v notranjosti lokala oz. restavracije. V mariborskem Europarku lahko pod eno streho izbirate med različnimi gostinskimi terasami, v večini lokalov pa lahko poiščete svojo mizo tudi v notranjosti. Še vedno pa lahko svojo malico ali kosilo prevzamete tudi za s seboj. Od ponedeljka dalje si boste v največjem nakupovalnem središču severovzhodne Slovenije lahko privoščili tudi pravo večerjo, saj bodo gostinski lokali podaljšali svoj poslovalni čas. Ste se že odločili, koga boste najprej povabili na večerjo?

Po jutru se dan pozna

Pred poletjem se marsikdo odloči, da je čas za spremembo prehranjevalnega režima. Naše telo nam bo zagotovo najbolj hvaležno, če ne bomo pretiravali z dietami, ampak bomo poskrbeli za to, da bomo čez dan jedli čim bolj raznovrstno in polnovredno hrano. Znan slovenski pregovor pravi, da se po jutru dan pozna in to zagotovo drži tudi pri prehrani. Če bomo dan začeli s slastnim zajtrkom, bomo imeli več energije za cel dan in bomo manj posegali po nezdravih prigrizkih. V kavarnah Ginger, Teta Frida, Caffetteria, Va Bene Caffe in v gostinskem lokalu Takos si lahko za zajtrk privoščite okusne naravne sokove, zdrav sendvič, polnovredno slaščico za dvig energije, za piko na i pa še kavo ali čaj po vaši izbiri. Tako boste dan začeli dobre volje in pripravljeni na nove izzive!

Kaj pa danes za malico?

Prepogosto se nam zgodi, da malico ali kosilo kar izpustimo oz. ju nadomestimo z nezdravimi prigrizki, ki jih zaužijemo kar za delovno mizo. Če si želimo poletje dočakati v dobri formi, se moramo te navade čim prej znebiti. V mariborskem Europarku boste našli veliko idej za raznovrstne in okusne malice ter kosila. V lokalu Takos, kjer še vedno ponujajo tudi prevzem hrane, si lahko privoščite najboljše iz mehiške kulinarike. V restavraciji Interspar vam je na voljo bogata ponudba dnevnih in vegetarijanskih menijev, tako da lahko vsakdo najde nekaj po svojem okusu in uživa v kosilu z razgledom na staro mestno jedro. Tudi na terasi lokala McDonald's si lahko na svežem zraku privoščite vaš najljubši burger ali kakšno drugo sladko pregreho. Take male pregrehe so pravzaprav zaželene, saj tako ne boste imeli občutka, da se stalno nečemu odpovedujete in boste bolj motivirani za to, da uravnotežena prehrana postane del vašega vsakdana tudi kasneje, ko bodo priprave na poletje že mimo! Če vam slučajno zadiši pica, se lahko ustavite v lokalu Un Momento, v lokalu Chuty's pa lahko še naprej prevzamete tradicionalne azijske jedi in se prepustite sanjarjenju o naslednjem dopustu.