O-STA

Terme Sveti Martin, vrhunska športna destinacija

FOTO: arhiv Term Sveti Martin
FOTO: arhiv Term Sveti Martin
FOTO: arhiv Term Sveti Martin
FOTO: arhiv Term Sveti Martin
FOTO: arhiv Term Sveti Martin

Terme Sveti Martin v Medžimurju so pravi raj za vse športne navdušence. Na več kot 27 hektarih zelenih površin, ki obdajajo resort, je možnosti za rekreacijo nešteto. V tej zeleni oazi miru pa so ustvarili tudi idealne pogoje za priprave profesionalnih športnikov, ki se tu lahko odmaknejo od vrveža in opravijo kakovostne treninge. V medžimurskih termah so v preteklih letih veliko vlagali v športno infrastrukturo in postali odlična pripravljalna baza tudi za številne priznane evropske klube in najrazličnejše športne ekipe. V začetku maja so gostili tudi hrvaško rokometno reprezentanco, ki velja za eno najboljših rokometnih moštev na svetu. Vse to dokazuje, da so Terme Sveti Martin resnično destinacija, ki živi in diha s športom.

Izpolnjujejo najzahtevnejše standarde za priprave profesionalnih športnikov

Terme Sveti Martin so športna destinacija, ki izpolnjuje najzahtevnejše pogoje za priprave profesionalnih športnikov. Vrhunskim ekipam je na razpolago najsodobnejša infrastruktura, ki jim omogoča kakovostne priprave in treninge. Poleg tega, da so njihovim potrebam prilagojene postelje v hotelu, ki so večjih dimenzij (200 x 220 cm) in da jim v hotelski restavraciji postrežejo s prilagojeno prehrano, imajo športniki na voljo tudi široko paleto možnosti za različne vrste treningov. Trenirajo lahko tako v športni dvorani in telovadnici kot na prostem. V neposredni bližini hotela so namreč urejena nogometna igrišča, teniška igrišča in trim steza, ki se vije skozi gozd in je popolna izbira za jutranje razgibavanje, saj vključuje opremo za izboljšanje telesne pripravljenosti ter povečanje telesne moči. Za regeneracijo telesa imajo športniki v resortu možnost uporabe Welness centra, pri težavah s hrbtenico in drugimi poškodbami pa jim na pomoč z veseljem priskočijo tudi fizioterapevti in kineziologi Poliklinike Lumbalis, ki deluje v sklopu resorta. Vse več športnikov se med pripravami odloča tudi za Body Vitality Scan, enostavno in neinvazivno metodo, s katero lahko preverijo splošno stanje in zdravje telesa ter nagnjenost k določenim zdravstvenim težavam. V medžimurskih termah so v zadnjih letih svoje priprave opravili številni hrvaški in tuji nogometni klubi ter reprezentance, več evropskih rokometnih reprezentanc, košarkarski klubi in veliko ostalih športnikov.

Rekreacija na tisoč in en način

Šport je resnično doma v medžimurskih termah, ki so obenem tudi prvi healthness resort v Evropi, ki svojim gostom nudi vse za kakovostno preživljanje prostega časa. Gostje na vsakem koraku najdejo različne aktivnosti za sprostitev telesa in duha, ki blagodejno vplivajo na splošno počutje in omogočajo popoln odklop od vsakdana. Športne dejavnosti in rekreacija za vse generacije so resnično pomemben del ponudbe term. Vsak gost lahko tu uživa v rekreaciji po svoji meri, saj so v resortu in njegovi okolici odlični pogoji za pohodništvo, kolesarjenje, tek, nogomet, tenis, odbojko v dvorani ali na mivki, košarko, golf in celo balinanje. Terme Sveti Martin so med drugim tudi prvi specializirani Bike resort na Hrvaškem, ki kolesarjem vseh nivojev in generacij nudi vso potrebno infrastrukturo, imajo pa tudi certifikat Run Friendly hotel. Resort je zelo priljubljen tudi med golfisti, ki lahko tu golf na razgibanih terenih igrajo vse dni v letu. V svoji najljubši športni aktivnosti lahko tu uživajo tako posamezniki kot družine, pari ali skupine prijateljev. Tudi vreme ni ovira, saj je v večnamenski dvorani in fitnes centru obilo možnosti za zabavno rekreacijo tudi ob slabem vremenu.