O-STA

Objavljen Javni poziv delodajalcem v Mestni občini Velenje za sofinanciranje štipendij za deficitarne poklice

Velenje, 18. maj 2021 - Mestna občina Velenje od šolskega/študijskega leta 2019/2020 dalje sofinancira štipendije za deficitarne poklice, ki jih dodeljujejo delodajalci s sedežem v Mestni občini Velenje. Seznam deficitarnih poklicev je priloga k javnemu pozivu, ki ga vsako leto, v mesecu maju, objavi Mestna občina Velenje. Na javni poziv se prijavijo delodajalci (v nadaljevanju: štipenditorji), ki želijo pridobiti sredstva Mestne občine Velenje za sofinanciranje štipendij. Višino štipendije določi štipenditor. Dijaki in študenti se prijavijo na javni razpis, ki ga na svoji spletni strani ali oglasni deski, predvidoma do 30. junija, objavi štipenditor. Štipendiranje traja do zaključka izobraževanja. Javni poziv je objavljen na naši spletni strani www.velenje.si (Javne objave).

Pogoji za dodelitev štipendije dijakom in študentom so, da imajo stalno prebivališče v Mestni občini Velenje in so državljani Republike Slovenije, so vpisani v učni oz. študijski program za deficitarni poklic, ki je uvrščen v nabor deficitarnih poklicev, ki ga objavimo zraven javnega poziva, niso v delovnem razmerju, ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti in niso vpisani v evidenco brezposelnih oseb pri pristojnem organu in hkrati ne prejemajo druge štipendije, razen državne štipendije.

Obveznosti štipendista so, da se udeleži strokovne počitniške prakse, ki mu jo zagotovi štipenditor, se po zaključku izobraževanja zaposli pri štipenditorju, Mestni občini Velenje in štipenditorju do 30. novembra dostavi dokazila o uspešno zaključenem letniku, Mestno občino Velenje in štipenditorja na začetku šolskega oz. študijskega leta obvesti o vpisu v naslednji letnik (vse do zaključka izobraževanja).

Ostale pogoje za dodelitev štipendije (poklic/smer izobraževanja, letnik šolanja/študija, raven izobrazbe) določi štipenditor v javnem razpisu.

Štipendijska shema Mestne občine Velenje zajema tudi štipendije za aktivno delovanje v Mestni občini Velenje, ki jih dodeljuje Mladinski center Velenje in v celoti financira Mestna občina Velenje. Pet štipendij letno se dodeli študentom, ki s svojim aktivnim delovanjem dvigujejo kvaliteto življenja v Mestni občini Velenje ter sodelujejo z Mladinskim svetom Velenje, javnimi zavodi, društvi ali zvezo društev. Vse postopke v zvezi z štipendijami za aktivno sodelovanje spelje Mladinski center Velenje.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje