O-STA

Velenje bo ponovno koleščkalo - zavrtimo kolo mladosti!

Velenje, 18. maj 2021 - V torek, 25. maja, bomo med 14. in 20. uro v Velenju ponovno koleščkali in odkrivali nove kolesarske povezave v mestu. Dve podobni akciji, ki smo ju izvedli lani, sta se izkazali za zelo uspešni ter zanimivi za naše občanke in občane, zato smo se odločili, da akcijo ponovimo še pred septembrom. Tokrat smo izbrali druge kontrolne točke in nova darila, ki bodo razveselila vse, ki se bodo odločili za sodelovanje in zbrali dovolj žigov. Nagrade bomo razdeljevali isti dan na prireditvenem prostoru ob Velenjskem jezeru. Vsak, ki bo do 20. ure tja prinesel kartonček z vsaj tremi žigi zbranimi na kontrolnih točkah, bo lahko kartonček zamenjal za nagrado.

V torek bomo torej postavili 5 kontrolnih točk po mestu (pri Poslovni coni Stara vas, Velenjsko jezero - pot proti Šoštanju, pri gasilskem domu v Šaleku, pred mostom v bližini Velenjke - pod Kožljem, pri Gimnaziji Velenje). Na vsaki kontrolni točki bomo delili kartončke za zbiranje žigov (da lahko začnete z zbiranjem na katerikoli točki) in na vsaki točki boste dobili tudi potrditveni žig, da ste točko obiskali.

Vabljeni k sodelovanju! Kolesarske povezave lahko odkrivate s kolesi, rolerji, skiroji, rolkami ...

Mestna občina Velenje je na področju urejanja mestnih in drugih kolesarskih povezav v zadnjem obdobju zelo aktivna, saj si želimo, da bi se lahko naši občani in tudi obiskovalci na čim več lokacij pripeljali s kolesom. V lanskem letu smo uredili skupaj približno 21 kilometrov kolesarskih povezav v mestu. Do leta 2023 pa bo naša glavna pozornost usmerjena v izgradnjo dveh odsekov državnih kolesarskih povezav Velenje-Dolič (Huda luknja) in Velenje-Dobrna.

25. maja smo v preteklosti praznovali dan mladosti in je bilo v Velenju vedno zelo živahno, zato vas vabimo, da v torek, 25. maja, skupaj z nami na koleščkih zavrtite kolo mladosti in sodelujete v akciji Velenje na koleščkih.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje