O-STA

Telekom Slovenije uporabnikom in podjetjem zagotavlja celovito zaščito za varno uporabo spleta tako prek mobilnih kot fiksnih povezav

Ljubljana, 19. maj - Telekom Slovenije je uvedel novo napredno rešitev Varen splet, ki tako podjetjem kot zasebnim uporabnikom zagotavlja celovito zaščito internetnega prometa tako v mobilnem kot v fiksnem omrežju, pa tudi pri gostovanju v tujih mobilnih omrežjih. Storitev Varen splet poskrbi za varnostno filtriranje vsebin, kar je še posebej dobrodošlo v obdobju, ko uporabniki na e-naslove ali kot SMS na mobilne številke vse pogosteje prejemajo sporočila z različnimi zlonamernimi povezavami, povečuje pa se tudi število škodljivih spletnih strani, kot so ponarejene spletne trgovine. Uporabniki storitev enostavno aktivirajo z nekaj kliki brez nameščanja dodatne opreme ali programa. Zasebnim uporabnikom omogoča tudi starševski nadzor za varno uporabo interneta in preprečevanje dostopa do vsebin, ki niso primerne za otroke. Podjetja pa lahko s storitvijo Varen poslovni splet učinkovito zaščitijo svoje zaposlene pri delu v pisarni, od doma, na terenu ali na poti, ob tem pa poskrbijo še za zaščito svojih informacijsko-komunikacijskih sistemov.

Rešitev Varen splet prepozna zlonamerne spletne strani ter uporabnike varuje pred spletnimi prevarami in prenosom škodljivih programov na računalnike in mobitele. Rešitev namreč onemogoči dostop do škodljive spletne strani, tako da je uporabnik varen tudi pred poskusi kraje ali zlorabe osebnih podatkov, kot so gesla, podatki plačilnih kartic, osebni podatki ipd. Telekom Slovenije dnevno blokira tudi več kot 1000 dostopov do tovrstnih spletnih vsebin, s storitvijo Varen splet pa uporabnike trenutno varuje pred več kot 8 milijoni nevarnih spletnih mest.

Storitev Varen splet zaščiti vso družino - starše in otroke

Poleg navedenih varnostnih mehanizmov, ki zagotavljajo varen spletni dostop, Varen splet staršem omogoča tudi starševski nadzor, kar pomeni, da lahko starši otroku preprečijo dostop do spletnih strani, ki zanj niso primerna. Za lažjo uporabo so spletne strani kategorizirane, tako da uporabnik poljubno izbere kategorijo, ki jo želi filtrirati oz. blokirati (npr. vsebine za odrasle, nasilne vsebine, zabavne vsebine, brez oglasov). Uporabnik lahko tudi vpiše naslov določene spletne strani, za katero želi dostop bodisi omogočiti bodisi preprečiti.

Zasebni uporabniki Varen splet enostavno vklopijo prek aplikacije ali portala Moj Telekom, kjer s storitvijo tudi upravljajo, mobilni naročniki pa lahko aktivacijo opravijo tudi prek SMS-sporočila VAREN SPLET na 1918. Storitev je prva dva meseca brezplačna, nato mesečna naročnina znaša 0,99 evra (za naročnike mobilnih govornih storitev) oz. 1,49 evra (za naročnike fiksnih storitev in storitev mobilni internet).

Varen poslovni splet je nepogrešljiv del varnega poslovanja

Podjetniki in podjetja si varen internetni dostop zagotovijo z naročilom Varnega poslovnega spleta kot dodatne storitve pri uporabi običajnega fiksnega oziroma mobilnega internetnega dostopa, lahko pa se odločijo tudi za mobilne pakete 360 Varni, v katere je storitev že vključena. Storitev lahko tudi nadgradijo s storitvami Operativnega centra kibernetske varnosti. V njem vrhunski strokovnjaki s pomočjo nadzornih in analitičnih orodij varnostne dogodke obvladujejo 24 ur na dan, vse dni v letu. Pri tem v Telekomu Slovenije za vsako podjetje izdelajo strokovno analizo obstoječega stanja, priporočijo najprimernejše varnostne ukrepe in po dogovoru poskrbijo za ustrezne rešitve.

Mobilni paketi za podjetja 360 Varni (360 Varni A, B in C) poleg storitve Varen poslovni splet vključujejo še različne količine prenosa podatkov ter klice in sporočila v Sloveniji in državah območja EU-tarife.

Dodatne informacije:

Telekom Slovenije, Odnosi z javnostmi; pr@telekom.si in 01 2341 118**