O-STA

Tudi letos Poletno počitniško varstvo v Vili Rožle in Mladinskem centru Velenje

Velenje, 19. maj 2021 - Čeprav trenutno še nihče ne ve, kaj nam bo glede ukrepov za zajezitev novega koronavirusa prineslo letošnje poletje, se na Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje že pripravljajo nanj. Četrto leto zapored bodo skupaj z Mladinskim centrom Velenje organizirali poletno počitniško varstvo za mlajše šolarje. V preteklih treh poletjih se je izkazalo, da je kar nekaj staršev, ki tovrstno varstvo potrebujejo, otroci pa se v poletnem počitniškem varstvu odlično počutijo, saj organizatorji poskrbijo za pester, ustvarjalen in športno obarvan program. Lani so zaradi strogih ukrepov varstvo omogočili 67 otrokom iz Mestne občine Velenje, saj so lahko vključili le do 12 otrok na teden. Leto prej so varstvo omogočili 167 otrokom iz vseh treh občin, večina (159 otrok), jih je bila iz Mestne občine Velenje.

Poletno počitniško varstvo otrok bo letos namenjeno otrokom iz MO Velenje, občine Šoštanj in občine Šmartno ob Paki od (zaključenega) prvega razreda osnovne šole, starih od 6 do 10 let. Organizirano bo ob delavnikih v juniju, juliju in avgustu, od 7.00 do 16.15 ure. Počitniško varstvo bo organizirano vseh devet polnih počitniških tednov. Od 28. junija do 30. julija bo počitniško varstvo potekalo v Vili Rožle, od 2. avgusta do 13. avgusta 2021 pa v prostorih Mladinskega centra Velenje (na Efenkovi 61a). Od 16. avgusta do 27. avgusta se bo počitniški živ-žav spet vrnil v Vilo Rožle, kjer je sedež MZPM Velenje.

Vpis za posamezne tedne je stekel danes, v ponedeljek, 17. maja 2021. Starši lahko za posameznega otroka izberejo dva tedna, ko varstvo najbolj potrebujejo. Če bo v katerem od tednov ostalo prosto mesto, jih bodo lahko vključili še en dodaten teden. V varstvo sprejemajo otroke zaposlenih staršev, ki poleti varstvo res potrebujejo.

V času počitniškega varstva bodo za varovanje in animacijo otrok skrbeli zaposleni na MZPM Velenje in v Mladinskem centru Velenje, prostovoljci obeh organizacij, ki imajo pedagoško predznanje, ter dijaki preko projekta "Čisto moje Velenje", ki se jim bodo pridružili tudi dijaki iz Občine Šoštanj. Otroci bodo v času varstva uporabljali športne površine v Sončnem parku, ustvarjali bodo v različnih ustvarjalnih delavnicah, brali pod krošnjami dreves, igrali družabne igre, hodili na kratke izlete, ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov jih bodo obiskali zanimivi gostje ... V času počitniškega varstva bodo otroci dobili sadno malico in toplo kosilo.

Cena za enotedensko počitniško varstvo za posameznega otroka je za starše 35 evrov, razen za zadnji teden v avgustu, ko bo v Vili Rožle potekal projekt Sončno mesto, ki bo vsebinsko še bolj bogat, zato bo cena za ta teden 45 evrov. V Sončno mesto bodo lahko starši vključili tudi otroke starejše od 10 let, prav tako pa bodo imeli organizirano prehrano. Program počitniškega varstva sofinancirajo Mestna občina Velenje ter občini Šoštanj in Šmartno ob Paki. Veliko dela bo opravljenega prostovoljno, zato je cena staršem dostopna.

Vpis za poletno počitniško varstvo za mlajše osnovnošolce je (do zasedbe prostih mest) možen preko spletne strani MZPM Velenje (www.vilarozle.si), kjer najdete prijavnico.

Pošiljamo nekaj lanskih utrinkov počitniškega varstva.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje