O-STA

Vseslovenska zelena mandala povezuje ljudi

Vseslovenska zelena mandala je nastala iz mandal, ki jih je več kot 80 turističnih in drugih društev, zavodov in organizacij, TIC-ov, varstvenih in medgeneracijskih centrov, domov za ostarele, vrtcev in šol ter posameznikov ustvarilo ob Zelenem dnevu slovenskega turizma, ki ga praznujemo ob Svetovnem dnevu čebel 20. maja.

Akcija Turistične zveze Slovenije se bo uradno zaključila 22. maja, ob Svetovnem dnevu biotske raznovrstnosti. Z mandalami iz najrazličnejših materialov Slovence vseh generacij opominjamo na pomen ohranjanja bogastva naravnega sveta, ki nas obdaja.

"V teh kriznih časih ljudje potrebujejo aktivnosti, ki pomagajo pri odstranjevanju stresa. Ustvarjanje mandal je kot nalašč za to," poudarjajo na TZS.

"Veseli nas predvsem to, da so se poleg deležnikov v turizmu v akcijo vključili številni vrtci in šole, medgeneracijski in varstveni centri ter domovi za ostarele. Po dolgem času ločenosti smo s to akcijo spet začeli povezovati ljudi. Nenazadnje je naš slogan: 'Turizem smo ljudje'!"

Galerija vseh mandal bo v začetku naslednjega tedna na ogled na spletni strani TZS: https://turisticna-zveza.si/

Foto: TZS