O-STA

Wireless Communications na krovu trajektne linije Stena Line SuperFerry

SAN JOSE, Kalifornija & GRIMSTAD, Norveška--(BUSINESS WIRE)--2. september 2005--Potniki in posadka bodo lahko od sedaj na krovu Stena Europe, trajekta razreda SuperFerry podjetja Stena Line, ki pluje po Rokavskem prelivu, na morju uporabljali mobilne telefone. S tehnologijo InterReach Unison (TM) proizvajalca LGC Wireless družba Maritime Communications Partner (MCP) na celotnem krovu 150-metrskega trajekta, ki lahko sprejme več kot 2.000 potnikov, zagotavlja pokritost z GSM signalom. Potniki bodo lahko svoje mobilne telefone uporabljali na celotnem trajektu, tudi v trgovinah, restavracijah in kabinah.

MCP je ponudnik zaokrožene palete storitev mobilne telefonije na križarkah in trajektih po vsem svetu. "LGC-jev uspeh po vsem svetu in znanje o GSM omrežjih je to, kar družbo loči od konkurentov," je dejal Svein Folgero, poslovni direktor MCP. Namestitev in delovanje LGC-jevega brezžičnega sistema InterReach Unison (TM) je bila brezhibna. MPC je prejel ponudbe številnih visoko kakovostnih in konkurenčnih ponudnikov, ob izbiranju pa je imel ves čas v mislih najboljšo možno rešitev za kratkoročne in dolgoročne potrebe. LGC razume naš posel in izbran je bil zaradi tehnologije, preproste namestitve in dodane vrednosti," je pojasnil Folgero. "LGC postavlja standarde glede zagotavljanja brezžičnega signala v kompleksnih okoliščinah."

"Ponosni smo, da smo izbrani partnerji družbe MCP pri ponudbi inovativnih mobilnih storitev na ladjah v mednarodnih vodah," je dejal Ian Sugarbroad, predsednik uprave LGC Wireless. "To potrjuje zavezanost družbe k zanesljivi ponudbi mobilnih storitev na vsakem kraju ob vsakem času, ne glede na to, ali na kopnem ali na morju."

O družbi LGC Wireless LGC

Wireless je vodilni ponudnik produktov za optimiziranje uporabe mestnih mobilnih, PCS in 3G omrežij. Mobilnim uporabnikom nudimo zanesljive vgradljive zmogljivosti za dostop do visoko kvalitetnih glasovnih in brezžičnih podatkov. LGC je v 30 državah prodal več kot 5.500 sistemov in naše brezžične rešitve so nameščene na več znamenitih zgradbah, na primer nebotičnikih Petronas Twin Towers, newyorškem letališču, zgradbi Torre Mayor in sedežu FCC. Produkti LGC podpirajo vse brezžične standarde, na primer GSM/GPRS, iDEN, CDMA2000, WCDMA in WiFi 802.11. LGX Wireless ima tudi certifikate ISO 9001 in ISO 14001, kar zagotavlja, da so sistemi nadzora nad kvaliteto in okoljskimi vplivi v skladu s strogimi mednarodnimi standardi odličnosti.

O družbi Maritime Communications Partner AS

MCP je globalni mobilni operater, ki ponuja stroškovno učinkovite GSM in CDMA komunikacijske rešitve posebej zasnovane za potrebe ladjarstva. MPC omogoča pokritost s signalom za mobilne telefone, tako da na ladje vgradi radijske povezave, ki ladjo preko satelitov povežejo z javnimi omrežji. MPC svoje mobilne storitve ponuja preko roaming pogodb z mobilnimi operaterji po vsem svetu.

Za lastnike ladij je sodelovanje z MPC izjemno koristno, saj potnikom nudijo storitev, ki jo le-ti zahtevajo, s tem pa izboljšujejo lastno konkurenčnost. MPC tesno sodeluje s strankami, saj nudi enkratne poslovne modele, ki temeljijo na delitvi prihodkov in skupnem investiranju v infrastrukturo na ladji. MPC je mednarodno priznan mobilni operater, ki upravlja z vsemi pravnimi in zakonskimi izzivi, ki jih ta enkratna tehnologija in servisne storitve predstavljajo za stranke. Glavni delničarji družbe so Telenor ASA, Northzone Ventures IV KS in Ugland Invest Ltd.

Več informacij o MCP je na voljo na www.mcpinc.biz.

KONTAKT: LGC Wireless

Eileen Arellano, 408-952-2483

earellano@lgcwireless.com