O-STA

V soboto v Celju Podeželje v mestu

Celje, 2. junij 2021 - V soboto, 5. junija, bo v mestnem središču Celja tradicionalna tržnica Podeželje v mestu, kjer bo svojo ponudbo predstavilo 28 ponudnikov iz širšega celjskega območja z raznoliko ponudbo in promocijo. Podeželje v mestu se bo začelo ob 10. uri in končalo ob 13. uri.

Na Podeželju v mestu se bodo predstavile lokalne turistične kmetije in ekološke kmetije, ponudniki bodo predstavili domačo obrt, na prodaj bodo lokalni pridelki in izdelki s kmetij.

Namen tržnice "Podeželje v mestu" je v urbanem okolju predstaviti domače obrti, delo na kmetiji, prodajo pridelkov s kmetij in izdelkov rokodelcev. Poleg omenjenega gre tudi za predstavitev turističnih in ekoloških kmetij.

Tržnica bo izvedena v skladu z Zakonom o javnih zbiranjih (ZJZ) in Pravilnikom za izvajanje zakona o javnih zbiranjih.

Organizator dogodka Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje ter posamični ponudniki prosijo obiskovalce, da obiščejo tržnico le, če so zdravi, ob tem pa na tržnici upoštevajo navodila in priporočila pristojnih institucij v zvezi s preprečevanjem širjenja koronavirusa.

V primeru slabega vremena tržnica odpade.

Celje bo v juliju gostilo mladinsko rokometno prvenstvo za dekleta U-19. Na dogodku Podeželje v mestu se bodo predstavila dekleta, ki bodo zastopale Slovenijo na tem tekmovanju, kjer bo sodelovalo 16 najboljših evropskih reprezentanc. Mimoidoči se bodo lahko preizkusili v metanju rokometne žoge na gol ter se družili z reprezentantkami.

Vabljeni tudi k stojnici Novega tednika&Radia Celje, ki bo ta dan praznoval svoj jubilej - 76. rojstni dan.