O-STA

Župan sprejel uspešne mlade karateistke

Velenje, 2. junij 2021 - Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je včeraj sprejel članice Karate kluba Velenje, ki so se udeležile 56. članskega evropskega prvenstva v karateju v Poreču 2021. Na tekmovanju je Diandra Bekčić postala evropska podprvakinja v parakarateju, prvič v zgodovini pa je slovensko ekipo zastopala velenjska trojica: Pia Cesar, Kaja Česko in Šuhra Muharemović.

Župan Peter Dermol se je uspešnim karateistkam zahvalil za izreden uspeh, ki so ga dosegle na nedavnem evropskem prvenstvu v karateju in s tem v najlepši luči zastopale Velenje in tudi Slovenijo. Izrazil je navdušenje nad njihovimi rezultati in poudaril, da je potrebno za takšne vrhunske dosežke veliko energije, časa in tudi vztrajanja na športni poti, ki je bila v preteklem letu zaradi epidemije še toliko težja.

Diandra Bekčić je že 12. leto članica Karate kluba Velenje. S karatejem kot športom se je pričela ukvarjati leta 2009, njeni prvi tekmovalni nastopi pa so bili v katah in formah. Z izredno voljo do treniranja v Karate klubu Velenje je postala mojstrica karateja 2. dan. V svoji športni karieri je zabeležila že 6 naslovov parakarate državne prvakinje med članicami.

Sprejema se je udeležil tudi predsednik Karate kluba Velenje Matjaž Cesar, ki se je županu zahvalil za vso podporo, ki jo občina nudi na področju športa. Za treninge in delo imajo odlične pogoje, kar ni praksa v vseh drugih občinah. V zadnjih letih beležijo povečan vpis članov, trenutno jih imajo več kot 130.


Ponosni smo na uspehe naših športnikov, ki so s svojimi rezultati najboljši promotorji našega mesta. Velenje je prav gotovo tudi mesto športa!

Prilagamo tudi fotografiji s sprejema.