O-STA

InPhase Technologies bo za prvi serijski hologramski pogon za shranjevanje podatkov uporabila CMOS čip podjetja Cypress

Gospodarska uredništva/Uredništva IT

AMSTERDAM, Nizozemska--(BUSINESS WIRE)--9 september 2005-- Izjemno občutljiv čip omogoča predvajanje podatkov s hitrostjo 500 sličic na sekundo in bo nepogrešljiv pri digitalnem shranjevanju oddajanih vsebin v prihodnosti

InPhase Technologies, eno vodilnih podjetij na področju razvoja pogonov in medijev za hologramsko shranjevanje podatkov, je danes objavilo, da bo za prvi tak pogon na svetu uporabilo CMOS polprevodniško tehnologijo, ki jo je razvilo podjetje Cypress Semiconductor Corp. (NYSE: CY). Pogon, imenovan InPhase Tapestry(TM), trenutno v fazi prototipa, pomeni prelomnico na področju shranjevanja podatkov in bo v Evropi prvič prikazan na sejmu video, audio in tehnologije za oddajanje (IBC), ki bo potekal med 9. in 13. septembrov v Amsterdamu. Evropski obiskovalci si bodo lahko prototip, ki je bil na ameriški Konferenci nacionalnih podjetij za oddajanje v Las Vegasu prikazan aprila letos, ogledali na stojnici Hitachi Denshi/Maxell, 11.730.

Izjemno občutljivi in hitri CMOS čip za zaznavanje podob podjetja Cypress bo omogočal shranjevanje podatkov na pogon InPhase Tapestry s hitrostjo do 500 sličic na sekundo. Prototip pogona naznanja novo generacijo shranjevanja, ki v vseh pogledih močno presega DVD medije, magnetne trakove in diske. Izdelek je potrditev vodilnega položaja InPhase Technologies na področju razvoja hologramskih pogonov in medijev, s čipom podjetja Cypress je bila premagana še zadnja ovira pri razvoju pogona Tapestry.

Na prvo serijsko verzijo pogona InPhase Tapestry bo moč posneti 300 gigabajtov (GB) podatkov s hitrostjo prenosa 20 megabajtov (MB) na sekundo, idealno za snemanje videa visoke ločljivosti. Pogoni in mediji InPhase Tapestry bodo omogočali shranjevanje ogromnih količin podatkov na enem samem disku in so namenjeni tistim, ki se ukvarjajo s profesionalnim videom, medicinskimi ali satelitskimi posnetki, znanstvenikom ter povsod kjer obstaja potreba za dolgoročno, varno in cenovno učinkovito shranjevanje ogromne količine digitalnih podatkov.

"Naša tehnologija pomeni revolucijo pri načinu shranjevanja in branja podatkov v zapisovalcih naslednje generacije. Pri razvoju prvega hologramskega pogona je ključnega pomena strokovno znanje podjetja Cypress na področju slikovnih podatkov," je dejal direktor podjetja InPhase Nelson Diaz, in dodal "Prepričani smo, da bo uporaba te nove arhitekture pospešila razvoj naprav, ki bodo uporabljale hologramsko zapisovanje - kamer ter sistemov za shranjevanje ali obdelavo videa."

Paleta širokopasovnih CMOS slikovnih tipal Cypress sega od množičnega do trga za profesionalne uporabnike. Cypress izdeluje zmogljiva tipala za namensko in profesionalno fotografijo, izjemno hitre slikovne sisteme za varnost v transportu, analize strojnega vida in gibanja ter tipala za serijske izjemno tanke digitalne fotoaparate, fotoaparate za enkratno uporabo in mobilne naprave z vgrajenimi kamerami.

"Naslednja generacija izdelkov za zapis video materiala bo vsebovala velikansko količino spomina čim manjših dimenzij in verjamemo, da nam bo naše sodelovanje s podjetjem InPhase pri prvem hologramskem disku, zagotovilo položaj vodilnega dobavitelja čipov," meni Lou Herman, direktor trženja pri oddelku za slikovna tipala pri podjetju Cypress. "Potrošniški in profesionalni izdelki za zajemanje vizualnih informacij si postajajo vedno bolj podobni in za zagotovitev razvoja in donosnosti na tem področju predstavlja prav pogon InPhase Tapestry ključno točko v tem občutljivem sektorju razvoja."

Cypress CMOS čip, z ločljivostjo 1696 x 1710 pikslov, vsebuje digitalni vmesnik in 8-mikronske posamezne piksle. InPhase Tapestry bo sličico usmeril ter tako omogočil hitrejšo odčitavanje informacij.

"Prednosti hologramskega zapisovanja so tako velikanske in tehnologija tako revolucionarna, da je industrija šele sedaj, ko je InPhase dokončno razvila vso potrebno opremo in načine za presegovanje omejitev, ki so prej onemogočale pojavo te tehnologije na tržišču, začela spoznavati, kako velikanski premik se bo zgodil z uvedbo tega novega načina zapisovanja podatkov," zagotavlja Rick Doherty, direktor storitvenega podjetja Envisioneering. "Trg profesionalnih uporabnikov opreme za oddajanje je idealno testno okolje za hologramske sisteme in nova tehnologije je bila z njihove strani sprejeta z odobravanjem."

Visoka zmogljivost hologramskega shranjevanja podatkov je mogoča zaradi zajema celotnega podatka in ne le slike na površini. Stran podatkov v velikosti enega milijona bitov se shrani z enim preletom laserja. Vsaka stran podatkov se nahaja na ločenem naslovu znotraj materiala, na eni lokaciji medija pa se lahko nahaja več sto strani podatkov, vsaka s svojim unikatnim naslovom. Za zbirko strani podatkov se uporablja termin knjiga. Nova tehnika zapisovanja omogoča zapis večih hologramov znotraj enakega obsega materiala, saj uporablja prekrivanje, ne le posameznih strani ampak tudi celotnih knjig podatkov, kar drastično poveča gostoto zapisa.

O podjetju Cypress

Izdelke podjetja Cypress lahko najdete v središču vseh sistemov, ki so izdelani za brezkompromisne uporabnike: sistemi za široko uporabo, za izračune, za podatkovne komunikacije, avtomobilski in industrijski sistemi ter sistemi za sončno energijo. Ob močni zavezanosti strankam ter postopkih, ki temeljijo na kakovosti in dolgoletnih izkušnjah pri izdelavi, sega paleta izdelkov podjetja Cypress od ožičenih in brezžičnih USB naprav, slikovnih tipal CMOS, naprav za merjenje časa, omrežnih iskalnikov, namenskih spominskih modulov, širokopasovnih sinhronih spominskih modulov in spominskih modulov z mikrovalovnim napajanjem, izdelkov na področju optike ter nastavljivih vezij za vhodne in izhodne signale. Delnice podjetja Cypress kotirajo na newyorški borzi vrednostnih papirjev in nosijo oznako CY. Več podatkov o podjetju je na voljo na www.cypress.com.

O podjetju InPhase Technologies

InPhase Technologies je vodilno svetovno podjetje na področju razvoja pogonov in medijev za hologramsko shranjevanje podatkov. Podjetje, s sedežem v Longmontu, Colorado, ZDA, je bilo ustanovljeno leta 2000. V njem so zaposleni nekateri vrhunski svetovni managerji in strokovnjaki na področju shranjevanja podatkov. Kapital za ustanovitev InPhase so prispevala podjetja za rizične investicije New Venture Partners LLC, Signal Lake Ventures, Newton Technology Partners, Yasuda Enterprise Development, Japan Asia Investment Company, Nanotechnology Partners in g. B.J. Cassin. Na seznamu korporacij, ki so do sedaj investirale v podjetje, pa se nahajajo Hitachi Maxell, Ltd. (TSE: 6810), Bayer MaterialScience AG, in ALPS Information Technology Fund. Za več podatkov o podjetju si oglejte spletno stran www.inphase-tech.com.

UREDNIKOVA OPOMBA: Za barvno fotografijo predsednika in direktorja podjetja InPhase, Nelsona Diaza ali fotografijo InPhase Tapestry pogona ali medijev lahko telefonirate Chrisu Pfaffu (201-218-0262) ali mu pišete na c.pfaff@att.net.

KONTAKT:

Za InPhase Technologies

Chris Pfaff, 201-218-0262

c.pfaff@att.net

ali

Za Cypress

Matthew Beevers, 408-545-6909

wpb@cypress.com