O-STA

Na plaftormi NEO lahko odslej z glasom iščete tudi YouTube vsebine, enak nabor TV-programov pa spremljate tako na televiziji kot mobitelu

Ljubljana, 3. junij - Telekom Slovenije je uporabnikom platforme NEO, ki omogoča upravljanje vsebin in naprav pametnega doma z glasom v slovenskem jeziku, še dodatno izboljšal uporabniško izkušnjo. Tako sta na voljo popolnoma prenovljena spletna stran neo.io in nova mobilna aplikacija NEO, ki prinašata enak nabor TV-programov, kot so uporabniku na voljo na televiziji prek NEO Smartboxa. Mobilna aplikacija je na voljo v trgovinah Google Play in App Store.

Poleg tega je Telekom Slovenije pripravil še številne druge novosti, s čimer večkrat mednarodno nagrajena platforma NEO še dodatno pridobiva priljubljenost. NEO je v dobrih dveh letih in pol prepričal že več kot 100.000 naročnikov in je središče družinske zabave.

Prenova platforme NEO je celovita, vendar hkrati intuitivna, tako da se uporabniki novosti hitro navadijo. Tako je ob spremljanju televizije prek NEO Smartboxa spremenjen in še enostavnejši uporabniški vmesnik, omogočen je še hitrejši dostop do TV-programov, vpeljane so različne teme, ki omogočajo več barvnih ozadij in (po želji) različnih izpostavitev vsebin, podstrani ipd.

NEO ima še izboljšan TV-spored s filtri, pa tudi videoteke, saj iskalnik odslej omogoča tudi razporejanje filmov in serij po ocenah IMDB in Rotten Tomatoes ter po letnici nastanka filma, serije, oddaje ipd. Na voljo so tako izvirni kot slovenski naslovi filmov in serij.

Izboljšan je univerzalni iskalnik, ki vsak mesec obdela že skoraj 9 milijonov govornih ukazov

Napreden iskalnik NEO odslej podpira tudi iskanje po vsebinah YouTube in Voyo, v prihodnje pa bo dodanih še več virov informacij, po katerih se bo uporabnik lahko sprehajal s pomočjo govornih ukazov. Odlična prepoznava izgovorjene slovenske besede omogoča napredno uporabo TV-vsebin in upravljanje funkcij NEO Smartboxa. NEO govorna prepoznava vsak mesec obdela že skoraj 9 milijonov govornih ukazov, število različnih izgovorjenih besed pa je že preseglo 200.000. Če izgovorjen ukaz ni natančno prepoznan na zaslonu, pa ga lahko uporabniki odslej enostavno korigirajo tudi z virtualno tipkovnico.

Z glasovnimi ukazi uporabniki najpogosteje iščejo risanke

Uporabniki platforme NEO z glasovnimi ukazi najpogosteje iščejo risanke. Sicer pa se več kot polovica vseh glasovnih poizvedb nanaša na menjavo programa (izgovorjeno ime programa), dobro tretjino pa predstavljajo konkretne vsebinske poizvedbe, in sicer iskanje filmov, serij, igralcev, videotek, aplikacij in podobno. Ostalo predstavljajo t. i. tehnični ukazi, s katerimi uporabniki oddajo posnamejo, zamenjajo profil, spremenijo jakost zvoka, upravljajo pametni dom ali pa izgovorijo konkretno zaporedno številko programskega mesta.

30 dni brezplačnega preizkusa NEO

NEO na spletu in mobitelu lahko brezplačno preizkušate 30 dni. Uporabniki na spletni strani neo.io izpolnijo obrazec in prejmejo začasno geslo za dostop. Prijava: https://neo.io/prijava/promo-koda

Dodatne informacije:

Telekom Slovenije, Odnosi z javnostmi; pr@telekom.si in 01 2341 118