O-STA

Velenje del kolesarske Dirke po Sloveniji

Velenje, 3. junij 2021 - Naj današnji svetovni dan kolesarjenja izkoristimo za priložnost, da vas v četrtek, 10. junija, med 12. in 12.30 povabimo k navijanju ob krožišče pod Velenjskim gradom, kajti takrat se bodo iz smeri Polzele mimo pripeljali kolesarji Dirke po Sloveniji. Dirka se začenja 9. junija in bo v petih etapah potekala do 13. junija. Mimo Velenja bodo kolesarji peljali v 2. etapi, ki je dolga 147 km. Na dirki bo sodeloval tudi aktualni zmagovalec Dirke po Franciji Tadej Pogačar.

Kolesarska dirka Po Sloveniji je največji kolesarski dogodek pri nas, ki ga iz leta v leto spremlja več ljudi in predstavlja vrhunski športni dogodek, ki vsako leto na slovenske ceste pritegne najbolj zveneča imena svetovnega kolesarstva. Slogan dirke je "Fight for Green" (boj za zeleno).

Dan kasneje, 11. junija, bomo med 14. in 20. uro v Velenju ponovno koleščkali in odkrivali nove kolesarske povezave v mestu. Akcijo smo dvakrat zelo uspešno izvedli že lani, tokrat pa smo izbrali druge kontrolne točke in nova darila, ki bodo razveselila vse, ki se bodo odločili za sodelovanje in zbrali dovolj žigov. Nagrade bomo razdeljevali isti dan na prireditvenem prostoru ob Velenjskem jezeru. Vsak, ki bo isti dan do 20. ure tja prinesel kartonček z vsaj tremi žigi zbranimi na kontrolnih točkah, bo lahko kartonček zamenjal za nagrado.

Po mestu bomo za namen akcije postavili 5 kontrolnih točk (pri Poslovni coni Stara vas, Velenjsko jezero - pot proti Šoštanju, pri gasilskem domu v Šaleku, pred mostom v bližini Velenjke - pod Kožljem, pri Gimnaziji Velenje). Na vsaki kontrolni točki bomo delili kartončke za zbiranje žigov (da lahko začnete z zbiranjem na katerikoli točki) in na vsaki točki boste dobili tudi potrditveni žig, da ste točko obiskali.

Kolesarske povezave lahko odkrivate s kolesi, rolerji, skiroji, rolkami ...

Pokažimo, da imamo Velenjčani radi kolesarjenje in v četrtek, 10. junija, skupaj navijajmo za naše kolesarje na Dirki po Sloveniji, v petek, 11. junija, pa vsi sodelujmo v akciji Velenje na koleščkih!

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje