O-STA

Uspešni športniki klub razmeram v času corone motivirani na treningih in tekmovanjih

Zaradi letošnjih epidemioloških razmer je bilo treniranje in tekmovanje naših športnikov precej omejeno, pa vendar so bili zelo uspešni, letos izrecno na klubskem področju, saj šolskih športnih tekmovanj ni bilo.

Tekmovali so lahko predvsem v atletiki, v odbojki in rokometu v 1. državni ligi, kasneje še v plavanju in karateju, odbojki, rokometu ter nogometu (v nižjih ligah).

Šolsko leto 2020/2021 so si športniki predstavljali popolnoma drugače. Pouk v šoli, normalni treningi in vsa tekmovanja, vendar žal ni bilo tako. Po dveh mesecih v šoli se je epidemiološka slika tako zelo poslabšala, da so morali šolanje nadaljevati od doma. Sprva jim je šolanje na daljavo ustrezalo, kasneje pa vedno manj. Osemurno sedenje za računalnikom je postalo utrujajoče, motivacija za učenje je padala. Tako kot šola so se tudi treningi in tekmovanja prekinili za nedoločen čas. Na srečo pa so se kasneje nekatera področja sprostila in tekmovanja v prvi ligi so bila dovoljena. Seveda so morali na treningih upoštevati določene predpisane ukrepe, tudi testiranja. Ampak to ni bila težava, ker so bile tekme in treningi zanje sprostitev v tistih monotonih dneh. Pri atletih so konec oktobra zaprli stadion, zato so se morali znajti ter popoldanski čas namenili pridobivanju kondicije. S tekom po mestu in okolici so odkrili, kako lepa je naša okolica. Treninge so opravljali popoldne, jutra pa so bila posvečena šoli in video konferencam. Ker pa se epidemiološka situacija ni umirjala, so atleti ob upoštevanju varnostnih ukrepov vadili samostojno po navodilih trenerja, trud in samodisciplina pa sta se je obrestovala.

Kljub izrednim razmeram in napornemu šolskemu delu lahko izpostavimo naslednje uspešne športnike in športnice, ki so dosegli izjemne rezultate na klubski ravni:

atleti iz Atletskega kluba Velenje: Filip Dominković, Tomaž Turinek, Sebastjan Turinek, Alja Trupej, Bruno Šonc, Naida Nišić, Tjaša Prostor, Gal Golob, Hana Marovt, Tia Sulejmanović, Tinkara Miklavžin, Sandra Šmerc, Gašer Juhart, Lan Jenšterle, Manca Cesar, Ema Hojan;

odbojkarica Maja Marolt iz Odbojkarskega kluba Braslovče;

karateistka Kaja Česko iz Karate kluba Velenje,

smučarka Johana Lesjak iz Smučarskega kluba Celje,

plavalka Sara Navodnik iz Plavalnega kluba Velenje,

rokometaš Matic Ravnikar iz Rokometnega kluba Gorenje Velenje.


Čestitke vsem dijakom in dijakinjam ter njihovim trenerjem!

Morena Pergovnik

Gimnazija

Šolski center Velenje