O-STA

Plesalci z GCC prvaki šolskega plesnega festivala

Številne dosežke dijakov Gimnazije Celje - Center na najrazličnejših državnih in mednarodnih je dopolnilo še 1. mesto na Šolskem plesnem festivalu 2021 in tri solo nagrade

Kljub nenavadnim časom, ki so še posebej posegli v šolski, športni in kulturni prostor, so dijaki Gimnazije Celje - Center (GCC) uspeli ohraniti pester šolski in obšolski utrip. Na splet so ob pouku preselili tudi priprave na najrazličnejša tekmovanja, pa različne dogodke, tematske tedne, krožke in tudi pester kulturni utrip, ki je zelo značilen za to celjsko srednjo šolo. Dijaki so se udeleževali številnih tekmovanj iz znanja, kjer so dosegli najvišja priznanja, pa likovnih, literarnih, fotografskih in ustvarjalnih natečajev, Dekliški pevski zbor GCC je osvojil tudi 1. nagrado na mednarodnem zborovskem festivalu Aegis Carminis, mladi fiziki pa bronasto priznanje na mednarodnem fizikalnem turnirju AYPT. Konec šolskega leta so z uspehom in nazivom državnih ekipnih srednješolskih prvakov Šolskega plesnega festivala zaokrožili plesalci z GCC, ki jih vodi prof. Špela Lužar. Ob ekipni zmagi so osvojili tudi tri nagrade - Nika Klaužer je v kategoriji latino osvojila 1. mesto, Pia Veniger Djuras 1. mesto v kategoriji pop, in Nuša Hercog 2. mesto v kategoriji hip hop.

Ples ima na GCC pomembno mesto in že več desetletij predstavlja eno izmed tistih ustvarjalnih dejavnosti, kjer se povezujejo dijaki vseh treh programov šole. Zlasti program predšolska vzgoja s predmeti ustvarjalnega izražanja poudarja pomen gibalnega in estetskega razvoja mladih v šolskem prostoru. Ne glede na to, da je večina šolskega leta potekala na daljavo, je Plesna skupina GCC zelo plodno dopolnjevala pester kulturni utrip šole tudi v koronskih časih in s spletnimi nastopi dopolnjevala številne prireditve in dogodke v tem drugačnem šolskem letu. Plesalke in plesalci so z mentorico še posebej ponosni na to, da je naziv srednješolskih državnih prvakov Šolskega plesnega festivala tudi letos ostal na GCC.

PRILOGA: Fotografija Nike Klaužer, Pie Veniger Djuras in Nuše Hercog, fotografija s spletnega tekmovanja ŠPF (arhiv GCC)

Dodatne informacije:
Gregor Deleja, ravnatelj GCC, 041 708 945, gregor.deleja@gcc.si