O-STA

Znani zmagovalci Startup generatorja 2021

Velenje, 7. junij 2021 - V petek, 4. junija 2021, je v prostorih SAŠA inkubatorja potekal zaključni dogodek programa Startup generator, na katerem se je predstavilo 6 finalistov. Strokovna komisija je izbrala 3 najboljše ekipe: MooHero, Graška in Drolctech. Zmagovalci so prejeli točke na razpisu Mestne občine Velenje za dodelitev sredstev za spodbujanje podjetništva v Mestni občini Velenje v višini do 10 tisoč evrov. Svojega zmagovalca je izbralo tudi občinstvo, ki je dogodek spremljalo prek spleta. Podjetniška ideja leta 2021 po izboru občinstva je postala VRdom. Udeležence programa in povabljene goste je pozdravil župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, za glasbeno popestritev pa sta poskrbela Sara Lamprečnik in Žan Serčič.

Program Startup generator je 6-tedenski pospeševalni program SAŠA inkubatorja, ki je namenjen razvoju startupov. Gre za nadgradnjo programa Podjetniški trampolin, s katerim so v zadnjih letih že uspešno uresničevali podjetniške ideje v Savinsko-šaleški regiji. V okviru programa so med 41 prijavljenimi ekipami izbrali 12 tistih, ki so svoje poslovne ideje pilile z znanjem, pridobljenim na tedenskih virtualnih delavnicah, z individualnim delom z eksperti in pod budnim očesom mentorjev. Na zaključnem dogodku se je predstavilo 6 finalistov, strokovna komisija v sestavi Jure Podkrižnik (Klub podjetnikov SAŠA regije), Nina Dremelj (Business Angels of Slovenia), Karla Sitar (Mestna občina Velenje) in Ana Anžej (SAŠA inkubator) pa je izbrala 3 najboljše ekipe: MooHero, Graška in Drolctech.

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je izrazil prepričanje, da bo startup scena eden izmed ključnih stebrov mesta Velenje in doline v prihodnosti, ko se bomo soočali z izzivom prestrukturiranja industrije.

Direktorica SAŠA inkubatorja Ana Anžej je poudarila, da s programom Startup Generator uspešno vzgajajo zagonska podjetja, jim odpirajo dostop do znanja in nepovratnih sredstev, od njih pa pričakujejo uspeh, hitro rast in ustvarjanje visoke dodane vrednosti.

V prilogi pošiljamo opise finalistov in fotografije iz dogodka.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje