O-STA

Prenovljena igra Vikinglotto

Zbudi Vikinga v sebi

PRENOVLJENA IGRA VIKINGLOTTO PRINAŠA VEČJE MOŽNOSTI ZA DOBITEK

Ljubljana, 8. junija 2021 - Najstarejša mednarodna loterijska igra Vikinglotto, ki jo prirejajo v desetih evropskih državah, pod okriljem Loterije Slovenije pa od leta 2017 tudi pri nas, je v teh dneh doživela celovito prenovo. S spremembo matrike igre in skladov za dobitke organizatorji obljubljajo bolj dinamično igro, zaradi večje možnosti dobitkov pa tudi bolj privlačno izkušnjo za igralce. Prvo žrebanje po novi matriki bo ta teden, v sredo, 9. junija. V skladu za glavni dobitek Viking je 25 milijonov evrov, v skladu za 6+0 pa 8,5 milijonov evrov.

Prenova igre Vikinglotto prinaša spremembe matrike in spremembe sklada za dobitke ter maksimalnega sklada najvišjih dobitkov. Po novem bodo igralci napovedali 6 števil v množici od 1 do 48 in eno število v množici od 1 do 5, medtem ko so pred spremembo napovedovali eno število v množici od 1 od 8. Kot so pojasnili na Loteriji Slovenije, bo "sprememba matrike, ki bo zmanjšala množico števil, iz katere igralci izbirajo svoje srečne številke, povečala statistično verjetnost za glavni dobitek 6+1. Vikingi imajo levje srce in pogumne sanje, po novem pa tudi več možnosti za srečo."

Novosti pri vrednostih dobitkov

Vikinglotto je zasnovan tako, da je sklad za dobitka 6+1 in 6+0 skupen vsem državam, medtem ko sklade za dobitke ostalih kategorij določi vsaka država sama. Sklad za dobitka 6+1 in 6+0 bo po novem lahko dosegel 25 milijonov evrov, medtem ko se je pred prenovo povzpel do 35 milijonov evrov. Zaradi višjega deleža vplačil, namenjenega v sklad za glavni dobitek, bo le-ta naraščal hitreje, prav tako je pričakovati, da bo zaradi večje verjetnosti izžreban bolj pogosto.

Glavni dobitek Viking je v času odkar sodeluje Slovenija padel 25-krat, nazadnje pa je bil vplačan letos februarja v Litvi. Dobitnik se je razveselil dobrih 13 milijonov evrov, kar velja za najvišji izplačan dobitek v zgodovini te države.

V skladu za glavni dobitek Viking 25 milijonov, v skladu za dobitek 6+0 pa 8,5 milijonov evrov Za sredino žrebanje je v skladu za glavni dobitek maksimalnih 25 milijonov evrov, v skladu za dobitek 6+0 pa 8,5 milijonov evrov. Prenova igre Vikinglotto se je zgodila v času, ko je bil sklad za glavni dobitek Viking vreden 30 milijonov evrov in v zadnjem žrebanju po starem modelu glavni dobitek ni bil izžreban. Skladno s pravili igre se je razlika nad 25 milijonov prenesla v sklad za dobitek 6+0, kar predstavlja najvišjo vrednost dobitka 6+0 v zgodovini prirejanja igre.

Loterija Slovenije je 2. junija 2021 začela sprejemati vplačila igre Vikinglotto po novih pravilih. Prvo žrebanje po spremenjenih pravilih bo v sredo, 9. junija 2021. Igro Vikinglotto lahko igralci igrajo tudi prek spleta na www.loterija.si.

LOTERIJA SLOVENIJE, d. d., Gerbičeva ulica 99, 1000 Ljubljana, Slovenija mag. Mateja Slamnik Kos, vodja korporativnega komuniciranja, T: +386 1 24 26 149, M: +386 51 639 293, E: mateja.slamnik@loterija.si