O-STA

Vseslovensko srečanje veteranov in častnikov

Velenje, 9. junij 2021 - Mestna občina Velenje bo v sodelovanju z Zvezo veteranov vojne za Slovenijo, Združenjem Sever in Zvezo slovenskih častnikov Slovenije v soboto, 12. junija, med 11. in 17. uro na Visti, novem prireditvenem prostoru ob Velenjskem jezeru, organizirala vseslovensko srečanje veteranov vojne za Slovenijo 1991 in častnikov ob 30-letnici samostojnosti Slovenije. V programskem delu bodo nastopili Garda Slovenske vojske ter policijski in vojaški orkester, obiskovalci pa si bodo med drugim lahko ogledali tudi prikaze vaj s policijskimi psi in helikopterji ter tehnični zbor vojske in policije. Častni pokrovitelj dogodka je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

Prireditev se bo začela ob 11. uri s krajšo slovesnostjo, na kateri bo prisotne pozdravil župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, zbrane pa bodo nagovorili predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo generalmajor Ladislav Lipič, predsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever dr. Tomaž Čas in predsednik Zveze slovenskih častnikov dr. Alojz Šteiner.

V okviru spremljevalnega programa bosta s 45-minutnim koncertom nastopila Policijski orkester in Orkester Slovenske vojske. Za obiskovalce bodo prav gotovo zanimivi prikazi reševanja s policijskim helikopterjem, vaje s psi in gašenje s helikopterjem Slovenske vojske. Zainteresirani se bodo lahko preizkusili tudi v lokostrelstvu ter pridobili informacije o vojaških poklicih. Na ogled bosta postavljena tehnični zbor vojske in policije z različnimi modeli lovskih letal in dronov ter drugo raznovrstno vojaško in policijsko opremo.

Vabljeni, da v soboto v Velenju s vseslovenskim srečanjem veteranov in častnikov skupaj zaznamujemo 30. obletnico osamosvojitve naše države!

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje