O-STA

Promenada okusov tokrat na Cankarjevi ulici

Velenje, 9. junij 2021 - V petek, 11. junija 2021, bo med 10. in 19. uro na Cankarjevi ulici v Velenju potekala Promenada okusov, ki jo pripravlja Zavod za turizem Šaleške doline. Kulinarična tržnica, ki bo tudi tokrat varna, zelena in butična, bo navduševala na novi lokaciji in bo potekala brez prodaje kuponov, saj obiskovalcem puščamo popolno svobodo pri naročanju direktno pri ponudnikih.

Za vas bodo kuhali: Resto, Bistro Bianca, Opa Resort, Lesnika, Falefel Okusi Orienta, Gostilna pri Kozolcu, Punk, bistro in kavarna, Mangoop burgers, Haba Haba street food in Spiralčki. Za sladkosnede bodo poskrbeli VAFL., Loco Roll, Sam Churros, Cekarček babi Janje, Waffle to go in Ice Roller. Osvežilne pijače bodo ponujali BAREI, potovanje okusov, Šaleška pivovarna Skubeer brewing, Clef Brewery, pivovarna Haler, Opa resort in klet Brda.

Zavod za turizem Šaleške doline bo v okviru dogodka predstavil številne ponudnike s podeželja Šaleške doline. Sprehodili se boste lahko skozi fotografsko razstavo in kupili njihove kulinarične izdelke na stojnici zavoda (Šili testenine, Blue Hill izdelki iz sivke, medene izdelke in z zlatom nagrajeno penečo medico čebelarstva Čanč, gin in viski Loko Loko itd.).

Prireditev je trajnostno naravnana, saj spodbujamo uporabo lokalno pridelanih sestavin, biorazgradljive ali povratne embalaže, opozarjamo na ločevanje odpadkov. Prav tako vse obiskovalce vabimo, da na dogodek pridete peš, se pripeljete s kolesom ali brezplačnim mestnim avtobusom Lokalc.

Urejen bo en vhod na prizorišče (s strani trgovine Bags & More) in en izhod s prizorišča (pri restavraciji Delavski klub). Obiskovalce prosimo, da se držijo enosmernega krožnega gibanja v smeri vhod - izhod.

Več informacij na spletni strani www.visitsaleska.si in socialnih omrežjih @VisitSaleska!

Prijazno vabljeni

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje