O-STA

Prestrukturiranje mora biti priložnost tudi za mlade

Velenje, 10. junij 2021 - Včeraj je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol z ekipo obiskal SAŠA inkubator, kjer je vodil razgovor z inkubiranimi podjetji o njihovih nadaljnjih poslovnih načrtih. Poudaril je, da v Velenju omogočamo kakovostne pogoje za razvoj podjetništva, da lahko perspektivna podjetja sledijo ciljem poslovnega procesa in tudi, da mora biti proces prestrukturiranja priložnost za inkubirana podjetja, zato bomo izvajali različne ukrepe, med katerimi je najprej izgradnja industrijskega inkubatorja.

Po uvodnem pozdravu direktorice inkubatorja Ane Anžej so sledile kratke predstavitve inkubiranih podjetij. Župan Peter Dermol je poudaril, da si želimo povezovanja in sodelovanja v procesu priprav na prestrukturiranje in da je naš namen da ščitimo javni interes v dobro razvoja mesta. Z različnimi ukrepi, kot je med drugim tudi predlog odloka o 50 % znižanju komunalnega prispevka za mlade, ki je tik pred sprejetjem, soustvarjamo pogoje, ki bodo mlade prepričali, da ostanejo v Velenju in da svoje priložnosti pri nas najdejo tudi mladi od drugod. V načrtih imamo tudi izgradnjo dodatnih stanovanj za mlade, med drugim tudi na Zlatem griču, kar je eden izmed najavljenih projektov napovedanih v času pisanja strategije za izstop iz premoga. Ker smo zaznali, da mlada inkubirana podjetja potrebujejo podporo pri nadaljnji rasti, smo v sklop projektov najavili tudi Industrijski inkubator, ki bo nudil prostorsko in tehnično podporo podjetjem, ki bodo t. i. inkubirano dobo že prerasla, vendar še ne bodo dovolj kapitalsko močna za povsem samostojno pot. Želimo si, da bi Velenje postalo pilotno mesto, primer dobre prakse, kjer svoje priložnosti najdejo mlada podjetja in kjer s povezovanjem, vzajemnostjo in pozitivno energijo ustvarjamo sinergijske učinke.

Na delovnem sestanku so se predstavila podjetja: Ortoscale, Amibit, 2Night, GOV-IS, Sportimus, Evegreen, Vlakec.si in VIZIJA ENA.

Prijazen pozdrav!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
mag. Maša Kočevar
Kabinet župana
T: 03 8961 546