O-STA

Letalska družba Air France bo letošnje poletje povezovala skoraj 200 destinacij

Foto: arhiv Air France

V poletni sezoni bo Air France povezal skoraj 200 destinacij po svetu, od tega več kot 110 destinacij v Franciji, Evropi in Severni Afriki.

Poleg rednih letalskih linij na kratkih in srednjih razdaljah bo Air France v svoj poletni urnik dodal še 81 sezonskih linij, vključno s 23 novimi linijami. Več kot 40 teh poletnih linij bo opravljenih znotraj Francije. Iz Pariza in ostalih francoskih regij bo z Air France mogoče leteti tudi v vse najbolj priljubljene počitniške destinacije po Evropi, kot so Grčija, Portugalska, Španija in Italija.

S sproščanjem potovalnih omejitev bo Air France povečal svoje kapacitete tudi na čezoceanskih poletih na francoska čezmorska območja. Iz Pariza bo tako mogoče do trikrat na dan poleteti na Guadeloupe, Martinique in Saint-Denis de la Réunion. V poletni letalski floti Air France bo vse skupaj 181 letal.

Podroben poletni urnik je na voljo na Air France spletni strani. Predviden razpored letov se lahko še spremeni, saj je odvisen od trenutno veljavnih predpisov. Air France potnikom svetuje, naj vse morebitne omejitve in pogoje glede Covid testov prav tako preverijo na njihovi spletni strani, in sicer še pred odhodom na potovanje.

Z Air France Protect si lahko popolnoma brez skrbi rezervirate svoje poletne počitnice

Air France svojim potnikom omogoča brezplačno spremembo letalskih vozovnic, kupljenih za potovanje do 31. decembra 2021. Potniki lahko svoje vozovnice brez dodatnih stroškov ali dokazil zamenjajo za drug izbrani datum in destinacijo ali pa zahtevajo vavčer. Veljavnost vavčerja je 1 leto, povračilo stroškov zanj pa lahko potniki zahtevajo kadarkoli. Če je let odpovedan, pa lahko potniki izbirajo med popolnim povračilom denarja, vavčerjem ali zamenjavo leta.

Nagrada Diamond Award za najvišje higienske in zdravstvene standarde

V letalski družbi Air France postavljajo zdravje in dobro počutje svojih potnikov ter zaposlenih na prvo mesto, zato v vsaki fazi potovanja zagotavljajo najvišje higienske in zdravstvene standarde. Ves čas potovanja je tako obvezno nositi kirurško masko, njihova letala pa so opremljena z izredno kakovostnim prezračevalnim sistemom, ki omogoča, da je zrak v letalu vsake 3 minute popolnoma osvežen. Pri Air France obenem skrbijo tudi za temeljito čiščenje in poostreno dezinfikacijo vseh površin, ki se jih potniki najpogosteje dotikajo. Za dovršene higienske standarde in nadstandardne varnostne ukrepe so si prislužili tudi nagrado Diamond Award, ki jim jo je podelilo združenje APEX (Airline Passenger Experience Association), ki že 42 let bdi nad zadovoljstvom potnikov in njihovimi potovalnimi izkušnjami. Letalske družbe želijo na tak način spodbuditi k aktivni vlogi pri zagotavljanju varnih potovanj in k uskladitvi potovalnih standardov.