O-STA

Sto pohodniških in tematskih poti v knjigi Hodim, hodiš, hodimo

Šele v zadnjih letih smo se tudi pri nas začeli zavedati pomena gibanja, ki naj postane del zdravega načina življenja. Hoja je prvinski način gibanja, ki od nas ne zahteva veliko, le primerno obutev in oblačilo, poleg tega še ustrezno opremo, na primer dodatno oblačilo, pohodniške palice, vodo, morda kakšno okrepčilo, mobilni telefon, fotografski aparat in podobno. Vsekakor je dobrodošla tudi ustrezna literatura.

Zelo koristen pripomoček za vso družino je nova knjiga z naslovom Hodim, hodiš, hodimo - 100 pohodniških in tematskih poti, ki so jo izdali v založbi Harlekin No. 1. Avtor knjige je publicist, novinar in fotograf Primož Hieng, ki je v uvodu knjige povzel misel, da je hoja kraljica zdravja.

Knjiga Hodim, hodiš, hodimo - 100 pohodniških in tematskih je odličen priročnik za vso družino, saj bodo lahko prav na vsaki urejeni in ustrezno označeni poti našli opozorilne in informativne table, tako da so te poti tudi nadvse poučne in zanimive. Hkrati pa odločitev za obisk ene od poti predstavlja svojevrsten izziv, da se na drugačen način spodbuja hojo kot pomemben element našega življenja, seveda ob hkratni skrbi za zdravje celotne družine. Poleg tega v nas vceplja zavedanje, da na zelo preprost način postanemo člen velike verige tistih, ki na tak način dnevno skrbijo za dobro počutje in zdravje.

V Sloveniji je v zadnjih letih v posameznih občinah nastalo izjemno veliko različno dolgih pohodniških oziroma tematskih poti, tudi učnih poti. Na to kaže tudi veliko zanimanje pohodnikov, ki redno obiskujejo te poti. Kot kažejo podatki, pa je na voljo premalo urejenih informacij - in to na enem mestu. Prav zato je knjiga Hodim, hodiš, hodimo izjemen priročnik, ki bo pohodnike spremljal na vseh teh poteh, hkrati jih informiral o dodatnih možnostih in zanimivostih, predvsem pa spodbujal k hoji kot primarnemu elementu gibanja v vsakdanjem življenju.

Tehnični podatki: obseg: 216 strani, format: 14 x 21 cm, vezava: italijanska, trde platnice.

Izid knjige so podprli: Zavarovalnica Triglav ter Občina Bled, Občina Domžale, Občina Kamnik, Mestna občina Novo mesto, Občina Ribnica, Občina Škofja Loka, Občina Velike Lašče in Občina Žirovnica.

Dodatne informacije:
Zavod Harlekin No. 1
T: 041 991 857
E: primoz.hieng@siol.net

Naročnik: Zavod Harlekin No. 1
Kontakt:
Zavod Harlekin No. 1
Pot terencev 14
1351 Brezovica pri Ljubljani
T: 041 991 857
E: primoz.hieng@siol.net