O-STA

Podjetje Competitive Technologies podjetju Soteira odobrilo licenco za nanotehnologijo kostnega biomateriala

FAIRFIELD, Connecticut (ZDA) - (BUSINESS WIRE) - 20. september 2005 - Podjetje Competitive Technologies, Inc. (AMEX: CTT) je danes sporočilo, da je podjetju Soteira, Inc. iz Dedhama v Massachusettsu odobrilo ekskluzivno licenco za izdelavo, uporabo in prodajo izdelkov s pomočjo patentirane nanotehnologije kostnega biomateriala za hrbtenične aplikacije podjetja CTT. Podjetje Soteira bo sestavilo program za razvoj in pridobitev vladne odobritve za trženje in prodajo licenčnih in/ali izboljšanih izdelkov patentiranega biomaterala. Podjetje CTT je podpisalo ekskluzivno pogodbo z raziskovalno fundacijo Univerze v Južni Karolini (USCRF) za začetek komercialne uporabe te nanotehnologije. Ta tehnologija, ki je injekcijski biomaterial, osnovan na kalcijevem fosfatu, je delo dr. Briana Genga, profesorja in raziskovalca na oddelku za kemijo in biokemijo na Univerzi v Južni Karolini. S pogodbo bosta tako fundacija USCRF kot podjetje CTT dobila letno koncesijo, obročna plačila in avtorski honorar.

Aplikacije v tej pogodbi so omejene samo na človeško hrbtenico, vendar se lahko tehnologija uporablja v številnih drugih ortopedskih postopkih, kot so lobanjsko-obrazna rekonstrukcija, nadomestitev kolka in drugih delov okostja, ter v zobozdravstvu in veterini. Tehnologija kostnega biomateriala temelji na dr. Gengejevem razvoju nanodelcev materialov iz kalcijevega fosfata. Končni kostni cement je gladka masa, ki jo je enostavno oblikovati. Masa se prilagodi in preplete s kostjo gostiteljico. Hitro se strdi v prvotni legi in izoblikuje v kosti podobno trdno strukturo, ki lahko v desetih minutah stabilizira zlomljeno kost, pri čemer naj bi se cement čez nekaj časa preoblikoval v kost. Ta tehnologija je izjemno trdna, tako da ustreza kostem, ki nosijo težo telesa, in tudi tistim, ki teže telesa ne nosijo. Prav tako jo lahko obdelujemo s stroji in vanjo vrtamo.

"Pogodba s Soteiro za razvoj izdelkov z uporabo inovativne tehnologije biomaterialnih nanodelcev fundacije USCRF na 2,5 milijarde ameriških dolarjev vrednem trgu izdelkov za hrbtenico, je krasen primer, kako podjetje CTT zadovoljuje potrebe trga iz našega portfelja tehnoloških rešitev," je povedal D.J. Freed, dr., predsednik in izvršni direktor podjetja CTT. "Ponosni smo, da lahko skupaj s podjetjem Soteira omogočimo začetek prodaje dr. Gengejeve tehnologije. Uprava podjetja Soteria je v preteklosti že pokazala svoje strokovno znanje o hrbteničnih aplikacijah in svoj tržni uspeh. Ta licenčna pogodba je še izboljšala položaj podjetja CTT kot cenjenega podjetja v industriji zdravstvenih pripomočkov."

"Veselimo se sodelovanja s podjetjem CTT in fundacijo USCRF pri komercialni prodaji te pomembne tehnologije," je povedal Larry Jasinski, predsednik in izvršni direktor podjetja Soteira. "Podjetje Soteira bo s svojimi izkušnjami v razvoju izdelkov skušalo doseči zaključek testiranja, hitro pridobiti odobritev vladne agencije, in začeti s komercialno prodajo te tehnologije za uporabo v zdravljenju degenerativnih bolezni hrbtenice."

O podjetju Soteira, Inc.

Podjetje Soteira, Inc. razvija in trži napredne/izboljšane hrbtenične izdelke, ki se uporabljajo v zdravljenju degenerativnih bolezni hrbtenice. Osnovni cilj podjetja je izboljšati varnost in končno tudi povečati število ozdravljenih bolnikov z vretenčnimi zlomi, ki so posledica osteoporoze, raka in poškodb. Uprava podjetja Soteira je pridobila veliko izkušenj v razvoju, prodaji in trženju izdelkov med delom pri podjetjih Boston Scientific Corp. in Johnson & Johnson Corp.

O podjetju Competitive Technologies, Inc.

Podjetje Competitive Technologies, ustanovljeno leta 1968, skrbi za prenos tehnologije in dobavo licenc. Osredotoča se na tehnološke potrebe strank, njihove zahteve pa zna spremeniti v komercialne rešitve. CTT je vodilno podjetje na področju razpoznavanja, razvijanja in komercialne prodaje tehnologij za naravoslovne vede, elektroniko, in nanotehnologij, ki jih razvijajo univerze, podjetja in izumitelji. Podjetje CTT povečuje vrednost intelektualnega premoženja v korist strank in delničarjev. Obiščite našo spletno stran: www.competitivetech.net.

Izjave o pričakovanjih, vključno z razvojnimi in organizacijskimi načrti, in vse druge izjave v tem sporočilu, razen izjav, ki temeljijo na zgodovinskih dejstvih, so napovedne izjave, glede na zvezno zakonodajo o vrednostnih papirjih (Federal Securities Laws), in kot take ne predstavljajo nobenih jamstev za prihodnje poslovanje podjetja. Take izjave razpoznamo po izrazih, kot so "predvidevati", "verjeti", "nameravati", "načrtovati", "pričakovati", "ocenjevati", "približno" ipd., ki se nanašajo na nas oz. naše poslovanje ali upravljanje. Te izjave so izpostavljene tveganjem in negotovostim, ki so povezane s sprejemom in konkurenčnostjo naše licenčne tehnologije na trgu, razvojnimi strategijami, poslovnimi rezultati, industrijskimi trendi, in drugimi tveganji na tem področju. To vključuje tudi tista tveganja, ki so izpostavljena pod 7. točko z naslovom "faktorji tveganja" ("Risk Factors") v zadnjem letnem poročilu na obrazcu 10-K (Annual Report on Form 10-K), ki smo ga 29. oktobra 2004 posredovali komisiji za trgovanje z vrednostnimi papirji (Securities and Exchange Commission - SEC). Vključuje tudi druge faktorje, ki so opisani v drugih poročilih za SEC in se lahko vedno spremenijo. Dejanski rezultati se lahko bistveno razlikujejo od teh napovednih izjav. Nismo zavezani, da posodabljamo katerokoli od napovednih izjav.

Strategic IR, Inc.

Johnnie D. Johnson,

212-754-6565

Fax: 212-754-4333

E-mail: jdjohnson@strategic-ir.com

or

E-mail: ctt@competitivetech.net

or Soteira, Inc.

Larry Jasinski,

781-407-0020 x152

Fax: 781-407-5867

E-mail: jasinlj@aol.com