O-STA

Sklad Wilmington Trust razširil poslovodne storitve za lastne zavarovalnice družb; nedavna pridobitev in nov zakon zvezne države Delaware novi gonilni sili

WILMINGTON, Delaware - (BUSINESS WIRE) - 21. september 2005 - Sklad Wilmington Trust, vodilni ponudnik specializiranih poslovodnih in upravnih storitev za svetovne družbe, je sporočil, da je razširil poslovodno storitev za lastne zavarovalnice družb, kar je njegova najnovejša ponudba.

Sklad Wilmington Trust je v rastočo dejavnost poslovodnih storitev za lastne zavarovalnice družb vstopil julija letos, ko je kupil podjetje Charleston Captive Management Company, podjetje za lastne zavarovalnice družb s sedežem v Charlestonu v Južni Karolini. Južna Karolina je ena izmed številnih ameriških zveznih držav, ki so v zadnjih letih postale popularne za lastne zavarovalnice podjetij.

Razširitev poslovodne storitve za lastne zavarovalnice družb sklada Wilmington Trust sovpada z nedavno posodobitvijo statuta za lastne zavarovalnice v zvezni državi Delaware. Posodobljen zakon o lastnih zavarovalnicah podjetij zvezne države Delaware (The Delaware Revised Captive Insurance Company Act), ki temelji na zakonodaji, sprejeti leta 1984, je bil sprejet julija letos z namenom, da bi bila ta zvezna država bolj konkurenčna za lastne zavarovalnice podjetij. S tem bi Delaware pridobil nove dejavnosti, davčne prihodke in delovna mesta.

"Naša strategija je ponuditi naše storitve strankam v Delawareu, za podjetja najugodnejši državi na svetu," je povedal William J. Farrell II, podpredsednik sklada Wilmington Trust in vodja oddelka za storitve (Wilmington Trust's Corporate Client Services - CSS). "Pričakujemo, da bo Delaware s posodobljenim zakonom privabil lastne zavarovalnice podjetij, tako kot družbe že dolgo privablja s svojimi drugimi storitvami. Z našimi izkušnjami na tem področju smo na dobrem položaju, da zadovoljimo potrebe rastoče industrije lastnih zavarovalnic družb."

Lastne zavarovalnice podjetij so v lasti pravnih ali fizičnih oseb, ki jih zavarujejo. Običajno jih ustanovijo družbe, ki želijo bolje nadzorovati stroške in upravljanje svojih zavarovalniških storitev. Lastne zavarovalnice podjetij potrebujejo upravno pomoč za svoje dejavnosti in poslovanje, med drugim tudi knjigovodstvo in poročila o upravljanju zavarovalniških storitev. Te storitve, ki jih podjetje trži lastnim zavarovalnicam družb kot poslovodne storitve za lastne zavarovalnice družb sklada Wilmington Trust (Wilmington Trust Captive Management Services), so logična razširitev poslovanja za fizične in pravne osebe sklada Wilmington Trust.

Sklad Wilmington Trust želi svoje storitve za lastne zavarovalnice podjetij vpeljati v več zveznih držav, tudi v Južno Karolino, Delaware, Nevado, Vermont in Kajmanske otoke, zato je Jamesa Tullisa postavil na mesto podpredsednika ekipe za razvoj storitev na oddelku CSS tega sklada. Z novim položajem ima James Tullis sedež v Delawareu in je odgovoren Donaldu MacKelcanu, članu uprave in vodji ekipe za razvoj storitev na oddelku CSS tega sklada. Preden je prišel v sklad Wilmington Trust, je James Tullis 15 let delal za družbo Wachovia Corporation v Wilmingtonu, kjer je družbam ponujal skrbništvo za naložbe, upravljanje z naložbami in strateške storitve z zunanjim virom.

Storitve sklada Wilmington Trust za stranke (CCS), ki je mednarodnega pomena na svojem področju delovanja, ponuja specializirane varne, upravne in investicijske storitve nacionalnim in multinacionalnim ustanovam. S svojimi poslovodnimi storitvami za fizične in pravne osebe pomaga strankam ustvariti in ohraniti "neksus" ali pravni ugled v državah po vsem svetu, ki ponujajo ugodno pravno ureditev in davčno zakonodajo. Storitve sklada na kapitalskem trgu so bistven del mnogih kompleksnih finančnih struktur, vključno s tistimi, ki jih podpirajo na primer hipoteke, posojila ali osnovna delovna sredstva. Storitve sklada za upokojence vključujejo skrbništvo in varstvo za pokojninske načrte, načrte 401(k) in druge upokojenske načrte.

Družba Wilmington Trust Corporation je podjetje za finančne storitve, ki ponuja upravljanje premoženja in specializirane storitve družbam v ZDA in več kot 50 državam po svetu, in komercialne bančne storitve v Delawareu. Njena podružnica, podjetje Wilmington Trust Company, je bilo ustanovljeno leta 1903 in je 15. največji osebni ponudnik takšnih storitev v ZDA. Od 30. junija 2005 je njegovo premoženje znašalo 36,8 milijarde ameriških dolarjev, vključno s povezanimi investicijskimi družbami Roxbury Capital Management in Cramer Rosenthal McGlynn.

Uradi družbe Wilmington Trust Corporation in povezanih družb so v Kaliforniji, Delawareu, na Floridi, v Georgii, Marylandu, Nevadi, New Yorku, Pensilvaniji, Južni Karolini, Vermontu, na Kajmanskih otokih, Kanalskih otokih, v Londonu in Dublinu, druge povezane družbe pa so tudi v Milanu. Za več informacij obiščite www.wilmingtontrust.com.

Public Relations

Bill Benintende,

302-651-8268

wbenintende@wilmingtontrust.com

or

Investor Relations

Ellen J. Roberts,

302-651-8069

eroberts@wilmingtontrust.com